Hirdetés

CES 2022: kvantumpontos OLED monitor az Alienware portfóliójában

A Tom Cruise sci-fibe illő külsővel megáldott, 21:9 képarányú megjelenítő 175 Hz-es képfrissítéssel dolgozik.

A Dell almárkájaként működő Alienware egy ultraszéles kijelzővel gyarapította kínálatát, amit 34 hüvelykes, 1800R íveltségű, Samsung által szállított kvantumpontos OLED panellel szerelnek. Az AW3423DW névre hallgató, 10 bites újdonság 3440x1440 pixeles felbontásához 175 Hz-es képfrissítési ráta, NVIDIA G-Sync Ultimate technológia és 0,1 ezredmásodperces GtG válaszidő tartozik, szóval a pörgős játékok élvezete megkérdőjelezhetetlenül zöld lámpát kapott.


[+]

Az 1000 cd/m²-es maximális (de tipikusan 250 cd/m²-es) fénysűrűség mellé 1 000 000:1 statikus kontrasztarány, 149 százalékos sRGB, 99,3 százalékos DCI-P3 színtérlefedettség, illetve VESA DisplayHDR 400 True Black minősítés párosul. Említést érdemel, hogy az előre beállított Creator, FPS, MOBA/RTS, RPG és Sport színprofilokon kívül három egyedi profilt tudunk igényeinkhez szabni, miközben az OSD menüt egy benyomható mini joystickkal vezéreljük.


[+]

A fedélzeti I/O opciók egy 1.4-es DisplayPortban, két HDMI 2.0 bemenetben, négy USB 3.2 Gen1 Type-A csatolóban és a kötelező 3,5 mm-es jackben merülnek ki, míg a portré állás kivételével mindenhogy mozgatható talp segít az asztalunk környékén eluralkodó kábeldzsungel megregulázásában. Az alternatív felfogatásra vágyók a 100 x 100 mm-es VESA rögzítőpont szolgálataira számíthatnak, és a címezhető (jelen iterációban négyzónás) AlienFX RGB fények is megtalálták útjukat a készülékházra.

A gyártó bízik az OLED implementációjában, ugyanis a garancia időtartama 3 év, és ez az esetleges beégésekre is vonatkozik, ha valaki netán ilyesmitől tartana. Árat egyelőre nem közöltek, de a tervek szerint a periféria március utolsó napjaiban debütál az Egyesült Államokban, amelyet az európai megjelenés követ majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés