Galaxy Tab blog: Dungeon Defenders bemutató

Nemrég bemutattuk a kizárólag tegrás készülékekre elérhető játékokat felvonultató Tegra Zone alkalmazásboltot, melyet kvázi prémium szolgáltatásként kapunk az NVIDIA SoC-kal szerelt táblagépekhez és telefonokhoz. A mai bejegyzésben a zónából elérhető egyik ingyenes játékot vesszük górcső alá, íme a Dungeon Defenders: First Wave HD.


Egy MMO, azaz massively multiplayer online játékról van szó (egyszerre maximum négyen játszhatunk), stílusa valahol a tornyokkal operáló tower defense és az egymást segítő szerepjáték, azaz cooperative RPG között van félúton. Van egy hősünk, aki az összegyűjtött kristályok segítségével különféle tornyokat tud építeni, majd ha lejár az építési fázis, a tornyok mellett emberkénk is nekiáll hentelni az ellent. A játéknak egyébként van története is: az Etheria nevű világra egy régóta szunnyadó gonosz horda támad, akiket anno a nagy öregek börtönöztek be, a fiatalok pedig heccből kinyitották a börtön kapuit.

Szerencsére a játék izgalmasabb, mint a fentebb vázolt szösszenet; vonzereje sokat köszönhet a grafikai és hanghatásoknak. A program ugyanis az Unreal Engine névre hallgató motort használja, ugyanazt, amely anno az Infinity Blade-ben szállította a magas eye candy faktort. A grafikát a kézzel rajzolt hatást keltő textúrák és a karakterek elnagyolt jellemvonásai teszik megkapóvá, vizuálisan tehát nincs szégyellnivalója. A pályák egyébként látványban és az ellenfelek milyenségében is eltérnek, a négy nehézségi fokozat pedig egy jókorát emel az újrajátszhatósági szinten.

A játékmenet simán felnő a megjelenítéshez. A négy választható karakterosztály négy eltérő játékstílusért kiált, az apprentice-szel varázsolgathatunk, a monk egy gyógyító-támogató forma, a squire és a huntress pedig a megszokott közelharci és távolsági hősöket takarja. Ha megfelelő mennyiségű ellenséges létformát raktunk el láb alól, szintet léphetünk, itt pedig mi döntjük el, hogy a karakterünk melyik aspektusa fejlődjön. Az ellenfelek különféle tárgyakat hagynak el, és persze vásárolhatunk is a városban, ezzel fejlesztve karakterünket.

A komoly grafikához egészen komolynak mondható hardverkövetelmény is tartozik. A mobil eszközünknek rendelkeznie kell 512 MB RAM-mal, OpenGL ES 2.0 támogatással felvértezett grafikus gyorsítóval, az Android verzió alsó határa a 2.1, valamint a belső tárhelyen vagy a memóriakártyán fel kell tudnunk mutatni 600 MB szabad területet is. A CPU minimum 800 MHz-en kell, hogy duruzsoljon, de mivel az alkalmazás (mindenféle rootolás nélkül legalábbis) csak Tegra 2-vel szerelt gépekre érhető el, ez nem lesz probléma, mint ahogy valószínűleg a fentebb említett követelmények sem. A Dungeon Defenders: First Wave HD talán a legjobb játék, amelyet androidos eszközön láttam; a megkapó grafikához kellemes játékmenet és patent hanghatások társulnak. A programról további információ a Marketen és a hivatalos oldalon található.

dr. Kind

Előzmények