Egy névben egyesül a Galaxy és a KFA2

A Galaxy és a KFA2 talán sokak számára ismerősen csengő márkanév. Igazából egy céghez tartoznak, csak utóbbi elsődlegesen az európai piac meghódítására törekedett, míg előbbi a világ többi tájain vált ismertebbé. Eddig a pontig talán ismert a két cég kapcsolata, de valójában ennél komplikáltabb a helyzet. Az anyavállalat ugyanis a Palit, és jelenleg ők birtokolják a Galaxy, a KFA2, illetve még a Gainward márkanevet is. Főleg ez az oka annak, hogy az egyes termékeik esetében a paraméterek annyira hasonlítanak egymásra.

A legfrissebb hírek szerint a Palit két márkanevet megszüntet, illetve pontosabban a Galaxy és a KFA2 leányvállalatokat egy Galax név keretében egyesítik. Ennek alapvetően gazdasági vonzata lehet, hiszen a VGA-piac szűkülésével esetleg veszteségessé válhatott a Galaxy és a KFA2, így az említett cégek erőforrásait érdemes összevonni. Ez óhatatlanul leépítéseket is jelent majd, de az új Galax márkanév minden bizonnyal megőrzi a Galaxy és a KFA2 termékek legjobb tulajdonságait.

A már megvásárolt Galaxy és a KFA2 termékek garanciája szempontjából nem kell aggódni. Azok továbbra is élnek, csak technikailag a Galax felel majd értük. Ugyanakkor a legtöbb vásárló csak az adott kereskedéssel van kapcsolatban, tehát a változásból a piac nem sokat fog érezni. Gyakorlatilag tehát két ismert márkanév tűnik el a piacról, és helyettük jön egy új. A Galax egyébként már elindította a hivatalos weboldalt is, amely az alábbi címen érhető el. Jelenleg még elég szegényes a tartalom, de később minden bizonnyal ez is változni fog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés