Furcsának hat az AMD új játékdömpingje

Az AMD korábbi Never Settle promóciói a legkedveltebb kezdeményezésnek számítottak a játékosok szemében, hiszen olyan játékokat adtak a VGA-k mellé ingyen, mint a Bioshock Infinite, a Crysis 3, a Deus Ex: Human Revolution, a Far Cry 3, a Far Cry 3 Blood Dragon, a Hitman: Absolution, a Sleeping Dogs és a Tomb Raider. Nem ritkán akár négy cím is tartozott egy kártyához, míg egy Radeon HD 7990 vásárlása esetén mindet be lehetett zsebelni. Lassan a Never Settle Reloaded kezdeményezés véget ér, hiszen jön az új generáció, illetve elfogynak a kulcsok is. Nagy kérdés viszont, hogy az AMD mégis hogyan múlja majd felül az előbbi listát, hiszen kvázi leverhetetlenül magasra tették a lécet.

A friss adatok alapján az AMD nem is próbálkozik majd túlszárnyalni a korábbi promóciókat, ami annak köszönhető, hogy a cég más koncepció szerint mellékeli a játékokat a termékekhez. Ennek elsősorban az az oka, hogy az előző promóciók túlságosan nagy figyelmet szenteltek a hardcore játékosokra, ami a címekből ítélve igaz is. Ugyanakkor kétségtelen tény, hogy sokkal nagyobb felhasználóbázist jelentenek a hétköznapi játékosok. Számukra csak a SimCity-t kínálja az AMD bizonyos APU-khoz, ami szintén nem egy olyan alkotás, amivel egy hétköznapi játékos szórakozni szeretne, hiszen a városépítés meglehetősen nehéz és sokszor frusztráló feladat.

Az AMD a jelenleg zajló Comic-Con rendezvényen elárulta, hogy mely új játékok lesznek a Gaming Evolved partnerprogram részei. A vállalat korábban sem titkolta, hogy szerződést kötöttek az Electronic Arts néven ismert kiadóval, így gyakorlatilag az összes EA címet az AMD segítségével fejlesztik. Ezen belül a Battlefield 4, a Need for Speed Rivals, a Mirror’s Edge 2, a Dragon Age: Inquisition, illetve lényegében az összes Frostbite 3 és CryEngine 3 motort használó EA játék a Gaming Evolved partnerprogramom belül születik majd meg. A 2014-ben érkező Thief című játékot szintén bejelentette már az AMD a Gaming Evolved részeként, és nem meglepő ez sem, hiszen a Square Enix régóta az AMD partnere, továbbá a PC-s portokért jellemzően felelős Nixxes a Deus Ex: Human Revolution, a Hitman: Absolution és a Tomb Raider esetében is Gaming Evolved partnerprogramnak szavazott bizalmat.

Eddig tulajdonképpen olyasmi játékok kerültek elő, amelyek a hardcore réteg igényeit célozzák meg, és ezekről tényleg mindenki tudhatott, hiszen sem az Electronic Arts, sem pedig a Square Enix nem titkolta, hogy Gaming Evolved szerződésük van. Itt jön viszont egy csavar, ugyanis több lesz a hétköznapi játékosoknak szóló játék.

A legnagyobb meglepetés és egyben a kakukktojás is a Pirate 101. Ez a KingsIsle Entertainment alkotása, és az egyik legnépszerűbb online kalandjáték ma a piacon. Viszont a program már az elmúlt év ősze óta játszható, ráadásul ingyen, de ahogy szinte minden F2P (free to play) modellt használó játékhoz, ehhez is tartoznak prémium tartalmak. Mivel tipikusan hétköznapi játékosoknak szóló programról van szó, így egy-egy termékhez csomagolt prémium tartalom hasznos lehet a felhasználók elcsábításában.

A Final Fantasy XIV: A Realm Reborn egy Square Enix által fejlesztett és kiadott MMORPG és augusztus 27-én jelenik meg. Elsősorban a keleti országokban lehet nagy sikere, de a Final Fantasy sorozatnak a világ minden táján vannak rajongói.

A Castlevania: Lords of Shadow a MercurySteam alkotása és a Konami adja ki, méghozzá augusztusban. Az akció-kalandjáték eddig csak Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra volt elérhető, de most végre a PC-sek is megkapják. Sőt, az év végén jön a második rész, és szintén lesz belőle PC-s verzió, aminek a portolásban segít az AMD.

A Murdered: Soul Suspect a Square Enix gondozásában jelenik meg és az Airtight Games fejleszti. A nem túl ismert stúdió korábban a Dark Void és a Quantum Conundrum című PC-re is megjelent alkotásokért felelt. Előbbi eléggé gyenge, míg utóbbi igen kellemes program lett. A készülő akció-kalandjátékot kiváló alapötletre épül, hiszen egy nyomozót kell irányítanunk, aki ráadásul már nem él. Tulajdonképpen a saját halálunk körülményeit kell kiderítenünk, ez viszont szellemként nehéz ügy, így az élők gondolatait és cselekedeteit kell befolyásolnunk, hogy a titkokra fény derüljön. A játék 2014-ben érkezik.

A Shadow of the Eternals egy új irányzat része, ugyanis az AMD egy ideje segíti az ígéretes kickstarteres projektek megvalósulását. A Precursor Games által fejlesztett program már túl van egy idő előtt leállított, így sikertelen kickstarteres gyűjtésen, de a cég újra megpróbálkozik a kívánt összeg begyűjtésével, méghozzá július végétől kezdve. A Silicon Knightsból újraalakult stúdió el is készített egy játszható demót az AMD segítségével, így az érdeklődők a Comic-Con rendezvényen kipróbálhatják, hogy minek az elkészültét támogathatják. Annyi biztos, hogy az alkotás egy CryEngine 3-mal hajtott horror-kalandjáték lesz. Érdekessége, hogy Magyarországon játszódik, méghozzá 1610-ben a csejtei kastélyban, olyan történelmi szereplőkkel, mint Báthori Erzsébet. Ez a magyar embereknek minden bizonnyal hízelgően hat.

Az egyik legérdekesebb cím a már elérhető Leisure Suit Larry Reloaded. A szexuális tartalommal megtöltött játék a legendás első rész újragondolása. Túl sok kommentárt nem érdemes hozzáfűzni, hiszen sokan ismerhetik Larry kalandjait. Ezt a címet az AMD nem igazán reklámozza. A szexuális töltetű játékok ugyanis jelenleg nem elfogadottak a cég marketingjében.

Az AMD egyelőre nem nevezte meg, hogy mely játékok kerülnek majd a VGA-k és az APU-k mellé, egy ingyenes promóció keretében, de biztos, hogy a fenti címekből válogatnak majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés