Hirdetés

Fujitsu csúcsnotebook Skylake processzorral

A héten zajlott Münchenben a Fujitsu Forum, melyen mi is részt vettünk, és sok egyéb mellett megismerkedhettünk a japán vállalat legújabb, hatodik generációs Core i processzorokat használó készülékeivel. A Lifebook E7 és E5 modellekről már szeptember végén hírt adtunk, most még két friss modell érkezett. A Lifebook S936 karcsú, de nem a végletekig elvékonyított, 13,3 hüvelykes notebook, ami elődjéhez képest csak hardverben változott. Alacsony fogyasztású, U utótagos Core i5 és i7 processzorokat szerelnek bele, DDR4-es rendszermemóriájából pedig 4 GB-ot az alaplapra forrasztottak, de ez SO-DIMM foglalatba tehető modulokkal kiegészíthető egésze 20 GB-ig.


[+]

A kijelző 2560x1440 vagy 1920x1080 pixeles lehet, mindkét felbontásnál választható matt vagy fényes, érintésérzékennyel felülettel. Az adattár szerepét 2,5 hüvelykes SSHD és/vagy M.2 foglalatos SSD tölti be, emellett van optikai meghajtó is, amit második akkumulátora cserélhetünk. Az akkumulátor szempontjából egyébként is nagy a kis Lifebook S936, mivel 1,19 kilogrammos alapsúlya ellenére 18 órás üzemidőt ígérnek nála, ami a második akkuval 24 órára tornászható fel.


[+]

Az általunk élőben is próbált Lifebook S904-hez hasonlóan nagyon kellemes masinának hatott a Lifebook S936. Pont annyira vékony, amennyire érdemes egy laptopot lefogyasztani. Ahelyett, hogy papírvékonyra csinálták volna, inkább a súlyát csökkentették, így nem horpad és hajlik minden érintésre, billentyűzete is jól használható. Csatlakozókínálata nagyon korrekt, mind a három USB kapuja 3.0-s, és a dokkoló interfész sem hiányzik az aljáról. Ráadásul ez a Fujitsu első olyan notebookja, ami támogatja az Intel Wireless Docking technológiáját, aminek köszönhetően vezeték nélkül is brutális, 7 Gbps-os sávszélességen forgalmazhatunk a monitor és minden periféria felé. Erről a technológiáról rövidesen részletesebben írunk majd a Fujitsu blogban.


[+]

Skylake processzort kapott a Fujitsu legfejlettebb tablet PC termékvonala is. A Lifebook T936 képernyője még mindig központi zsanéron körbeforgatva fektethető a billentyűzetre, ma már szinte csak ők kínálnak ilyen gépet teljes vállalati eszköztárral. Ez az újdonság is 15 wattos Core i5 és i7 processzorokkal rendelhető, egy memóriafoglalatába 16 GB DDR4 RAM fér, adattárolója 2,5 hüvelykes SSHD vagy SSD lehet.


[+]

Kijelzője 13,3 hüvelykes, 2560x1440 vagy 1920x1080 pixel felbontású, fényes felületű és érintésérzékeny. Az ujjal tapogatás mellett a Wacom digitalizáló technológiáját is ismeri, dokkolható (egyelőre Wireless Dockinggal nem), kérhető bele Smart Card olvasó és mobilinternet modem is. Sajnos, ezzel a modellel nem találkoztunk élőben. Mindkét Fujitsu újdonság megjelenése 2016 első negyedévében várható, elsősorban a vállalati felhasználóknak kínálják majd őket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés