Frissült az ASUS játékosoknak szánt pici PC-je

Az ASUS bejelentette a ROG GR6 jelzésű apró PC-t, amely bizonyos szempontból a korábban megjelent GR8-as verzió frissítésének tekinthető. Utóbbit ráadásul teszteltük is, ahol részletesen véleményt formáltunk a dizájnról is.

A GR6 a külsőségek tekintetében nem változott. A ház lényegében a GR8-as verzió másolata, ahogy a gépen található interfészek is, így erről a fentebb linkelt tesztünk jó összefoglalót ad, ugyanakkor a bekapcsológomb alatt az új GR6 esetében SteamOS logója található. Ez egyben egy gomb is, amit megnyomva aktiválható a Steam Big Picture módja.

A gépezet inkább belül változott meg, így a Haswell processzor szerepét egy Broadwell architektúrára épülő modell váltja le. Nevezetesen a kétmagos Intel Core i5-5200U-ról van szó, amely a GR6-os PC alapja lesz. A grafikus vezérlő egy NVIDIA GeForce GTX 960M lesz 2 GB-nyi GDDR5 szabványú fedélzeti tárral, ami tulajdonképpen ugyanarra a GM107-es GPU-ra épül, mint ami volt a ROG GR8-as PC-ben, így ebből a szempontból nem történt előrelépés. Persze az új név mellett szereplő nagyobb szám hízelgő lehet, de ez a gyakorlatban semmit sem jelent.

Az Optimus technológia jelen esetben ki van kapcsolva, ami egy asztali gépnél nagyszerű döntés mivel megszabadítja a felhasználót az összes problémától, ami a szoftveres átkapcsolás során előfordulhat, ugyanakkor a Core i5-5200U processzorban található IGP aktív, tehát erre is telepíthető majd az Intel meghajtója. Ez jó döntés abból a szempontból, hogy a Broadwell kódnevű lapka támogatja az egységes virtuális memóriát, így az IGP-je számos általános feladatra is befogható így kár lenne letiltani ezt a lehetőséget.

A rendszermemória tekintetében az alapkiépítés 8 GB-nyi DDR3L szabványú SO-DIMM modulokat jelent, de ezek kicserélhetők nagyobbra, így az összkapacitás 16 GB is lehet. Az adattároló válaszható, így 128 vagy 256 GB-os SSD, illetve 500 GB-os vagy 1 TB-os HDD is kérhető, de akár 128 GB-os SSD és 1 TB-os HDD kombinációja is lehetséges. Ezekhez az ASUS egy évig 100 GB-os felhős tárhelyet is kínál. Opcionálisan kérhető a géphez a ROG Gladius egér és M801-es mechanikus billentyűzet, de ha ez a párosítás nem felel meg, akkor kérhető a ROG Sica egér és az RA01 billentyűzet is.

Az előtelepített operációs rendszer Windows 8.1 lesz, de az ASUS szerint telepíthető lesz a később érkező SteamOS is. Az ASUS ROG GR6 szállítása hamarosan megkezdődik az árcéduláról azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés