Hirdetés

Flexibilis LCD-vel veszi fel a harcot a hajlítható OLED ellen a Japan Display

Nem csak okostelefonok profitálhatnak majd az új fejlesztésből, bár elsődlegesen ezt a piacot célozzák.

A Japan Display (JDI) egy olyan 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású érintős IPS LCD kijelzőt készített, ami hasonlóképpen hajlítható, mint LG és Samsung OLED megoldásai. Azt persze a JDI is bevallotta, hogy a Full Active Flex hajlíthatósága valamivel korlátozottabb, és maga a panel is vastagabb, mint a koreaiak OLED megoldásai, cserébe az előállítási költség jóval kedvezőbb lehet a sorozatgyártás 2018-as beindításakor.


[+]

A "nagy titok" abban rejlik, hogy a hajlíthatóságot eddig megnehezítő, LCD-nél használt üveget egy újfajta műanyagra cserélték, ami nem csak hajlítható, de leejtésnél sem törik el (olyan könnyen). Arról egyelőre nincsen információ, hogy mely gyártók jöhetnek szóba, mint potenciális vásárlók, noha a JDI és az Apple igen jó kapcsolatot ápol, így bármi elképzelhető ezen a fronton. Mindazonáltal a gyártó nem csak az okostelefonok piacára lő az új fejlesztéssel, hanem reményeik szerint a szintén bejáratott autógyártó/beszállító partnerek is ráharapnak a lehetőségre.

Némi technikai információval is szolgált a vállalat az új fejlesztéssel kapcsolatosan: az 5,5 hüvelykes képátlón és a Full HD felbontáson felül azt is elárulták, hogy a maximális fénysűrűség 500 cd/m²-nél tetőzik, a kontrasztarány értéke pedig 1500:1-hez. Érdekes adat az is, hogy a 60 és 30 hertzes frissítés mellett elérhető lesz a 15 Hz is, ami az akkumulátoros táplálásra épülő termékek esetében energiatakarékossági szempontból lehet majd előnyös.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés