Egyre biztosabb a HBM az új Radeonon

A HBM memória Radeon VGA-n történő bevetése egy ideje érdekes pletykának számít az iparágon belül, ezt viszont még senki sem erősítette meg. Ugyanakkor a LinkedIn néha egy hasznos dolog a média számára is, ugyanis a cégeknél dolgozó mérnökök folyamatosan frissítik a profiljaikat, amelyeken keresztül érdekes dolgok derülhetnek ki.

Az AMD-nek két mérnöke is véletlenül olyan információkat osztott meg a LinkedIn oldalon belül, amelyeket talán titokban kellett volna tartani. Ilana Shternshain többek között megnevezte a Radeon R9 380X-et, amelyet csúcskategóriás modellként említett. Ennél érdekesebb Linglan Zhang beírása, mely időközben már eltűnt a profiljából, de megtanulhattuk már, hogy a weben semmi sem vész el, így kiderült, hogy az említett szakember dolgozott a világ első, 300 W-os, 2.5D tokozású, HBM memóriát használó dedikált GPU-ján.

Várhatóan a Radeon R9 380X jelzés is el fog tűnni a másik profilból, hiszen ezek tényleg olyan információk, amelyek még titkosak.

Valószínűleg egyébként a Fiji kódnevű lapkáról van szó, amely már az elmúlt évben is szerepelt a Synapse útitervében. Bár ott a termék neve nem volt megjelölve, de az ~500 mm²-es mérete igen, illetve az is, hogy 28 nm-es gyártástechnológiával készül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés