Akár akkupakkról is működik az ECS LIVA tenyérméretű mini PC-je

Egyre ritkában találkozni az ECS nevével idehaza, pedig a gyártó továbbra is igen aktív a különböző területeken, így a windowsos mini PC-k sem állnak tőlük távol. A legújabb fejlesztésük, a LIVA (ami a Living és Viva szavakból jött össze) is ebben a kategóriában versenyez.


[+]

Noha a masina kívülről nem szépségíjas, de megvan az az előnye, hogy rendkívül kompakt és könnyű, 118 x 70 x 65 milliméteres méretével elfér egy tenyérben, 190 grammos tömege pedig igazán barátinak mondható. Belsejében egy Intel Bay Trail-M platformon alapuló kétmagos, passzívan hűtött 2 GHz-es Celeron processzor dolgozik 2 GB DDR3L memóriával egyetemben, az adatok tárolását pedig felszereltségtől függően egy 32/64 GB-os eMMC-vel oldották meg.


[+]

Az összeállítás további részét képezi a Gigabit Ethernet, az NGFF foglalatos kétsávos IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s kombó vezérlő, a HDMI és VGA kimenetek, az USB 3.0-s és 2.0-s foglalatok, illetve a 3,5 milliméteres kombó jack aljzat. A tápellátás micro USB-n keresztül zajlik, amihez a gyártó mellékeli a szükséges tápegységet, de egy combosabb, 15 W leadására képes akkupakkról is képes üzemelni a masina (például a nemrég bemutatott ADATA PV110-ről).

Az ECS LIVA mini PC 32 GB-os verziója 165 dollárba kerül (operációs rendszer nélkül).

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés