DSR ARMOR X7ad és X7et tabletek – strapabírók között „csinosak”

Egy informatikai vagy kommunikációs eszköz ellenállóvá tételének mellékhatása az átlagos készülékekhez képest lényegesen vaskosabb burkolat, de hát ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni, a megfelelő szintű rázkódásvédelem és szigetelés természetes velejárója. A DSR ARMOR legújabb tabletjei, a X7ad és X7et sem kivétel ez alól, bár más hasonló termékekhez képest talán valamivel emészthetőbb köpenybe bújtatták őket.

Ettől függetlenül teljesítik az MIL-STD-810G és IP 65 szabványok követeléseit, vagyis rázkódás, ütés, és a legtöbb szennyeződéssel, akár a homokkal szemben is ellenáll. Az X7ad egy 7 hüvelykes képátlóval rendelkező androidos tablet, fedélzetén Android 2.3-as operációs rendszer munkálkodik. Az előző generációs, NVIDIA Tegra 2 SoC mellett 1 GB memória és 16 GB háttértár található, ezzel egy erős közepes teljesítményt biztosítva. Kapacitív, több érintés egyidejű érzékelésére képes kijelzője viszont nevezhető átlagon felülinek, mert felbontása 1280x800 pixel, fényereje 400 cd/m², így szabadtéren is jól látható marad, ráadásul betekintési szögei is 178 fokosak.

DSR ARMOR X7ad
DSR ARMOR X7ad [+]

600 grammos tömege és 214 x 132 x 21 mm-es burkolata még aránylag könnyen kezelhetővé, szállíthatóvá teszi, ebbe a fizikai méretbe egy 8 óráig kitartó, 3700 mAh-s akkumulátort fért be. Természetesen GPS modul, valamint Wi-Fi és Bluetooth kompatibilitás alapfelszereltség, opcionálisan pedig mobil kommunikációra is felkészíthető. Fontos még megemlíteni, hogy -20 és +60°C között és 95%-os páratartalomig hajlandó üzemelni, plusz a pára lecsapódásától sem kell tartani.

DSR ARMOR X7et
DSR ARMOR X7et [+]

Első pillantásra nagyon hasonló testvére, a X7et legfontosabb különbsége a Windows 7 (Professional vagy Ultimate) operációs rendszer, amely alapvetően meghatározza az alkalmazható hardverkomponenseket. Jelen esetben egy 1,5 GHz-en ketyegő Intel Atom Z670 processzor felel az x86-os környezet megteremtéséről, mellette szintén 1 GB memória figyel, azonban a háttértár szerepében egy 40GB-os, mSATA csatolós Intel SSD kapott helyet. Kijelzője csakugyan 7”-es, azonban felbontása 1024x600 pixeles, minden más szempontból megegyezik az X7ad-ban látottakkal.

A 218 x 137 x 27 mm-es, 700 grammos X7et sajátossága az előlapon sorakozó négy darab, programozható nyomógomb, akkumulátora szintén 3700 mAh-s, de az energiaéhesebb komponensek miatt ebben az eszközben csak 6 óráig húzza. Megjelenésük és vételáruk egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés