Árulkodó információmorzsák az új 15,6"-es Dell XPS notebookról

A Dell bennfentesein kívül egyelőre még senki sem tudja, hogy néz ki valójában a gyártó népszerű 15,6"-es XPS notebookcsaládjának legújabb tagja, az L521X, de a (nem hivatalos) Dell Lab blognak hála legalább most már az kiderült nagyjából, hogy milyen hardverelemek fognak belekerülni. A legfontosabb talán a mérettel is összefüggésbe hozható kijelző, mely a kor kihívásaihoz mérten 1920x1080 képpont megjelenítésére lesz alkalmas. Ezzel kapcsolatban a forrás még az anti-glare szót is megemlíti, így könnyen elképzelhető, hogy a fényes felületet az új típusnál a matt fogja felváltani.

A rendelkezésre álló információk alapján ne számítsunk az új XPS gyors megjelenésére, ugyanis a notebookba a várva-várt harmadik generációs Intel Core i5 és i7 processzorok kerülnek, de az Ivy Bridge kódnéven ismert fejlesztések csak a tavasz végére várhatók. Ennél konkrétabb információk is vannak ezzel kapcsolatosan; a weboldal a kétmagos Core i5-3210M és négymagos i7-3612QM központi egységet említi, mint számba vehető processzorok. Ehhez 2-8 GB RAM-ot párosítanak, melyek 1333 vagy 1600 MHz-esek lehetnek kiépítéstől függően. Egyelőre az még nem tisztázott, hogy pontosan milyen grafikus vezérlők közül lehet majd választani, csupán annyi biztos, hogy az NVIDIA Kepler is szerepel majd a listán, de konkrét típus ezzel kapcsolatosan nincs.

Belátható időn belül érkezik a képen látható Dell XPS 15z utódja
Belátható időn belül érkezik a képen látható Dell XPS 15z utódja [+]

A tárolók terén bőséges lesz a választék, ugyanis a hagyományos 2,5"-es SATA HDD-k mellett az SSD is szóba jöhet, illetve az mSATA foglalat is rendelkezésre áll. A merevlemezek 500 és 750 GB, valamint 1 TB tárkapacitásúak lehetnek, de míg az első kettőben a tányérok percenként 7200 fordulatot tesznek meg, addig az utóbbiban csak 5400-at. Az SSD-k közül a 7 mm magas példányok jöhetnek szóba, a választható tárterület pedig 512 GB-ban lesz maximalizálva. Ami az mSATA foglalatot illeti, 32-512 GB tárterülettel rendelkező darabok fogadására lesz felkészítve, és ezek várhatóan gyorsítótár funkcióra is befoghatók lesznek.

A notebookokba opcionálisan TPM modul is kerül, viszont mindegyik rendelkezik optikai meghajtóval, ami a szokásos DVD-író mellett Blu-ray kombó is lehet. A konnektortól távoli tápellátás a kilenccellás, 65 Wh-s akkumulátor feladata lesz, de hogy ez milyen hosszú üzemidőre lesz képes, azt egyelőre homály fedi, akárcsak a készülék árát és többi paraméterét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés