Dell Vostro Ivy Bridge alapokon – igényes üzleti belépőszint

A Dell legalacsonyabb árfekvésű vállalati notebook szériája, a Vostro is megkapta az Ivy Bridge termékeket, így aránylag alacsony áron is beszerezhető egy olyan masina, amiben az Intel legújabb platformja duruzsol. A széria elérhető 13,3 (3360), 14 (3460) és 15,6 (3560) hüvelykes képátlóval is, megjelenésük és kiépítésük méretüktől függetlenül közel azonos.

Azt nem lehet rájuk mondani, hogy kifejezetten könnyűek vagy vékonyak lennének, de azért kellemes megjelenésűek, mondhatni stílusosak. Az Intel Ivy Bridge APU Core i3, i5 és i7 is lehet, de a legolcsóbb modellekben még egy előző generációs Sandy Bridge processzor (Core i3-2370M, 2,4 GHz) is visszaköszön, hogy az árérzékeny szegmensben is sikerrel indulhassanak. A rendszermemória mérete maximum 8 GB, az adatok tárolása pedig egy 320 vagy 500 GB kapacitású merevlemezre hárul. A komolyabb kiépítésekbe szerencsére egy 32 GB-os, mSATA csatolós SSD-t is beépítettek a tervezők, hogy az gyorsítótárként funkcionálva felpörgesse a munkamenetet. Alapesetben természetesen a HD Graphics 4000-es integrált grafikus vezérlővel kell beérni, de a megfelelő felárért cserébe 1 GB VRAM-mal felszerelt AMD Radeon HD 7670M jelzésű dedikált MXM modul is igényelhető.

A LED-es háttérvilágítású kijelzők a specifikáció szerint nem tükröződnek (Anti-Glare) és 720p felbontásúak, amely alatt valószínűleg a szokásos 1366x768 pixeles panelt kell érteni. Azonban a 15,6”-es modellek között a Full HD felbontás is felbukkant, mint választható opció. Az IEEE 802.11a/b/g/n és Bluetooth 4.0 vezeték nélküli kommunikációs technológiák támogatása mellett a két kisebb notebook mobil adatkommunikációra (4G LTE) is felkészíthető.

A szigetes billentyűzet mellett egy ujjlenyomat-olvasó látható, ezzel is kihangsúlyozva az üzleti vénát. A termékek oldalán 2 x USB 3.0 és egy USB 2.0 port, D-Sub és HDMI kimenet, kombinált audiocsatlakozó, Gigabit Ethernet aljzat, valamint egy kártyaolvasó található.

Mindegyik Dell Vostro előretelepített Windows 7 Professional operációs rendszerrel érkezik, a fekete színű belső pedig ezüst, bronz vagy bordó burkolattal párosítható. A 15,6”-es variánsok már megrendelhetők, kiépítéstől függően vételáruk 599 és 1289 dollár között változik, vagyis igen széles vásárlói kört kívánnak megcélozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés