Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) .mf

.mf
(PH! addikt)

Ez elég kurtára sikeredett, egy alaposabb akku-teszt is beleférhetett volna (engem az jobban szokott érdekelni, mint a képernyő, vagy pontos hőmérséklet-mérés, ezeknél inkább csak a kirívó értékek érdekesek: nagyon jó vagy nagyon rossz). A 250k-s verzióban a RAM-bővítésen felül nincs nagyobb akku is? Még egy verzió van azon felül, abban még diszkrét graf. is van. Egyik munkatársam bő fél-, vagy talán már háromnegyed éve ilyet használ.

(#2) Déta

Déta
(tag)
LOGOUT blog

Be' csúf... :O

A Macbook csak akkor ér valamit, ha Windows kerül rá...

(#3) koxminator válasza .mf (#1) üzenetére

koxminator
(fanatikus tag)

nekem a 8 cellás verziója van, amelyben a 2420M-es i5-ös teljesít szolgálatot 8 Gb RAM társaságában és a HDD helyett SSD-t raktam bele.
ez az akku normális használat mellett (tehát böngészés, levelezés, word, egyebek) kb. 7-8 óráig bírja. Nekem a V131 szóba sem kerülhetett volna, mert elég gyakran kell a DVDírót használnom.
én csak ajánlani tudom (ebbe van a háttérvilágítás mellett ujjlenyomat-olvasó is), nagyon kis pöpec gép

azt kihagytam, hogy az enyémben van még egy Radeon 6490M is saját 512 rammal

[ Szerkesztve ]

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#4) MZperX75 válasza koxminator (#3) üzenetére

MZperX75
(őstag)

A strapabíró házikója miatt ilyen K***a drága?
2G-ram meg I3-HD3000-el?
jó ez az alap+100.000Ft a kaszni ???? :U

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#5) Apika

Apika
(PH! addikt)

Köszi a tesztet! Ezért az árért valóban lehet találni más alternatívákat is...

(#6) koxminator válasza MZperX75 (#4) üzenetére

koxminator
(fanatikus tag)

nem tudom. én tavaly nyáron vettem július elején, akkor még a forint jóval erősebb is volt. ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy ez nem otthoni szórakozásra való laptop, hanem a Dell kisvállalati üzleti modellje, és 3 év helyszíni! garancia is jár hozzá. tehát ha gondod van, házhoz kijönnek. Nekem sem kellene ilyen otthonra, de mivel a munkám miatt sokat járkálok a városban, nem árt, ha kicsit minőségibb és masszívabb laptopom van (ami még ráadásul erősebb fajta is).

Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

(#7) McCoy20 válasza Apika (#5) üzenetére

McCoy20
(tag)

Valaki mondjon már egy "combos" max 14,1"es laptopot?
Mert egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ebben a szegmensben normális anyaghasználat + összeszerelés mellett nincs "combos" gép.

(combos alatt i5 + decent VGA értek, nem intel kotvadékot; és még ha talán az 13akárhányx768-as felbontásól jobb a kijelző az sem baj...)

(#8) kdavid23

kdavid23
(lelkes újonc)

A 3550 jobb kicsit. De ez sem kutya.

Dr. Dávid

(#9) ZewaDeluxe válasza MZperX75 (#4) üzenetére

ZewaDeluxe
(tag)

+1

Ennyi pénzt ezért? Ez vicc. Komolyan. :C

Nem rossz gép, de egyszerűen hihetetlen ez az árazás... ...Legalábbis nekem...

...Ők tudják...

(#10) Wyco

Wyco
(tag)

Jó cucc de Mo-n kva draga. Ebayen vettem egy 3450-est ujonnan, £420. i5, 4G ram, Intel HD (nem a Radeon verzio) - tettem bele még 4G ramot, es egy Seagate Momentus XT-t, baromi jó, és még igy is alig volt £550 ami 203000 ft...

[ Szerkesztve ]

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20120528: Kenti hétvége sok fotóval]

(#11) Duliee

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon sokba kerül, és ennyiért vannak olcsóbb modellek más márkánál, szintén fémes, masszív felépítéssel , és ugyanilyen hardverrel

[ Szerkesztve ]

Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d

(#12) fi:zi'k válasza McCoy20 (#7) üzenetére

fi:zi'k
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]
Igaz, külső VGA-s.

Az ár nem volt feltétel. :))

[ Szerkesztve ]

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#13) Prof

Prof
(senior tag)

Dicséretes a matt kijelző, de az DELL logo az árból kb. 50ezer ft.és magyar fizetésekhez képest dedikált vga néllkül ez bizony drága.
Az is jól hangzik, hogy létezik hozzá dedikált VGA amúgy.

(#14) Tsebacsi válasza fi:zi'k (#12) üzenetére

Tsebacsi
(fanatikus tag)

Ennyiér már komoly, normálisan kinéző, !!Működőképes!! autót lehet venni :D

Minden lehetséges, de semmi se biztos!

(#15) Duliee válasza McCoy20 (#7) üzenetére

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Mondtam egyet:
HP ProBook 4330s LW812EA i5-2430M 2,4GHz, 4GB, 640GB,HD6490M 1GB 13,3" notebook.

Ennél olcsóbb, erősebb a proci, van VGA(normális közeli/körüli), nagyob tárhely.

Dell-hez képest 30ezerrel olcsóbb kb

[ Szerkesztve ]

Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d

(#16) Chaser válasza Duliee (#11) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Két dolgot kifelejtesz ami másnál nem nagyon van. Backlit bill és nbd gar.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#17) Duliee válasza Chaser (#16) üzenetére

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ki, mert nem volt kitétel, meg szerintem egy billentyűzetet kellőképen megvilágítja a kijelző, illetve ha ennek is hasonló a billentyűzete mint a V131-nek, akkor kár volt a világítás, inkább lett volna jobb a minőség.

A gari meg ha jól rémlik a HP-re is 3éves, ha jó helyen keressük

(#18) fi:zi'k válasza Duliee (#17) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valószínűleg nem poénból találták a bill. világítást.
Én pl idegösszeomlást tudok kapni amiért nincs. "Teljes sötétségben", ha csak a monitor a fényforrás, akkor jobb lenne visszavenni a fényerőt. De mivel még csak sok hibával megy a vakongépelés és néha csekkolnom kell, így ilyenkor nem látom rendesen.
Na meg a pupilla is a monitorhoz "igazodik".

[ Szerkesztve ]

Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

(#19) Chaser válasza Duliee (#17) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezért kerül többe...akkor mutass olyan gépet aminél van backlit. Nem 3 év garról beszéltem, hanem 3 év nbd on-site - házhoz mennek-előtted javítanak pár napon belül - garról. Nagyon nem mind1.

szerk: Most E4300-asom van, hatalmas fényerővel. Megvilágítja az a kijelzőt, a szemem is kifolyik tőle ha kell, de a backlit egész más dolog:)

[ Szerkesztve ]

(#20) Duliee válasza Chaser (#19) üzenetére

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Hát persze érthető. Én pl szeretek vakon gépelni, mert tanultam is, és megy is, emiatt nálam nem kitétel a backlit.

Csak összeségében nagyon drága a cucc, és a hardver sincs a helyzet magaslatán.

Megjegyzem, a Sandy Bridge piszok erős ( de ezt te is tudod elég csak az asztali G530-at említenem).

Vannak előnyei és hátrányai is ennek a gépnek, a memóriát alapból 4GB-osra tenném, jó az ha van, és tény a billentyűzet világítás is ötletes dolog, de éveken keresztül gépeztem éjjel, asztali gépen, és ott se világított a billentyűzetem. Persze ennyi pénzért már elvárja az ember, hogy kiszolgálja az igényeket a gép, és a gyártó is

[ Szerkesztve ]

(#21) McCoy20 válasza Duliee (#15) üzenetére

McCoy20
(tag)

Nemtom, a múltkor egy ismerősöm 4320s -e volt nálam, de az anyagminőség meg összeszerelés a 6910p hez képest kb "katasztrófa"...

(#22) Duliee válasza McCoy20 (#21) üzenetére

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Az még az eggyel előző széria, a 30/35-ösök már újabbak

(#23) Chaser válasza Duliee (#20) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem is a hw-t kell megfizetni hanem a backlitet - ami 1ébként filléres, de más gyártónál elvétve van:) - és az nbd gart. Nálunk drága, más helyen minimálbér fele, ott valszeg nem akkora tétel mint itt, pláne ha olcsóbb is, meg olyan konfiggal rendeled ahogy akarod.
Asztalinál megint más a megvilágítás, meg az se mind1 milyen a bill. Az enyém kb olyan hogy szinte világít ha fény éri, itt nem is hiányzik a backlit.

(#24) T_Stark

T_Stark
(senior tag)

237ezerért 2GB RAM fért bele? Meg HD Graphics? :(((

(#25) McCoy20 válasza Duliee (#22) üzenetére

McCoy20
(tag)

Igaz :B

A múltkorában láttam is egyet és az már masszívabbnak tűnt.

(#26) Duliee válasza McCoy20 (#25) üzenetére

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem a nagyobb van /4530s/ és az elég masszív, kisebb ház csak masszívabb lehet, mert kisebb mértékben lehet "csavargatni" a kasztnit

(#27) Chaser válasza Duliee (#26) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

6910p-hez hasonlította, ahhoz mérten persze hogy "gagyibb":) Az magnézium ötvözet házas, probook meg műanyag, kapott kívülre egy aluburkolatot. Meg a 6910p a HP egyik legjobban sikerült gépe, ahhoz max mostani elitebookot hasonlítanék. Vagy pont olyan mintha azt mondanám milyen gagyi egy thinkpad edge a T60-omhoz képest:)

(#28) Duliee válasza Chaser (#27) üzenetére

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

Ettől függetlenül masszív a probook is, 6910 megint más tészta , nekem fontos volt a hardver is, és a ház is, szóval az aranyközépút most ezt dobta ki :D idő és pénz kérdése egy Elitebook , de az már luxus.

(#29) IgnisFatuus válasza McCoy20 (#7) üzenetére

IgnisFatuus
(kvázi-tag)

Esetleg alternatíva:

link

Egyébként szegény Dell té'lleg elég randa lett..... pedig az összes szép volt pár évvel ezelőttig...

[ Szerkesztve ]

HP Z800 WC, 2xXeon 5645, 16GB DDR3, OCZ Revodrive 3 x2 240GB, 2xMSI TF Radeon 6950, readyNAS 6TB R5, HP LP2480zx, Sharkoon Xstatic, Corsair M60, NB - Toshiba R830, Z830

(#30) Chaser válasza Duliee (#28) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Használtan ki lehet fogni jó darabokat garral, de újan tényleg nem éri meg átlagembernek ilyet venni:)

IgnisFatuus: Az új elitebookok is elég randák lettek :U bár ez szubjektív.

(#31) Tsebacsi válasza IgnisFatuus (#29) üzenetére

Tsebacsi
(fanatikus tag)

A Tecra már nagyon üzleti-ipari noti szokott lenni. Ettől függetlenül jó darabok az biztos!

Minden lehetséges, de semmi se biztos!

(#32) IgnisFatuus válasza Chaser (#30) üzenetére

IgnisFatuus
(kvázi-tag)

Az új elitebook meg pont tetszik nekem, ebből is látszik, hogy ez mennyire szubjektív téma. :D
Viszont szokásához híven, ahogy nézem, a Samsung nagyon jó dizájnereket foglalkoztat még mindig.

HP Z800 WC, 2xXeon 5645, 16GB DDR3, OCZ Revodrive 3 x2 240GB, 2xMSI TF Radeon 6950, readyNAS 6TB R5, HP LP2480zx, Sharkoon Xstatic, Corsair M60, NB - Toshiba R830, Z830

(#33) Hedgehanter

Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

A ceges laptopok ilyenek (Core i5) es tok jok.. Bar a CPU fan problema miatt 2 laptopban is volt alaplap meg fan csere az elso heten...

(#34) IgnisFatuus válasza Hedgehanter (#33) üzenetére

IgnisFatuus
(kvázi-tag)

A "céges" üzleti gépek, nálam a dokkoló portnál kezdődnek, szóval a Vostro az félüzleti megoldásnak nevezhető szerintem. :)

(#35) fondorlatos

fondorlatos
(tag)

Nem jön be; plusz még túlárazott is (lehet,hogy csak nálunk :) )

(#36) McCoy20 válasza IgnisFatuus (#34) üzenetére

McCoy20
(tag)

Na igen, a dokkoló... ;)

(#37) stifi

stifi
(senior tag)

szerintem ez a gép csak úgy lehet alternatíva a V131 mellett, ha dedikált videókártyával van.. anélkül a V131 vékonyabb, szebb, frissebb, lágyabb, jobb...
viszont a v131-hez nem kérhető videókártya!

Nincs időm kedvesnek lenni...

(#38) lujó55 válasza fondorlatos (#35) üzenetére

lujó55
(őstag)

Alapjában jók a Dell Vostro-Latitude cuccok, de a hűtés a fájó pontjuk. Ha valami elromlik, az a venti lesz. Jó lenne majd megvizsgálni ugyanezt a cuccot egy év használat után is. Akkor már lesz hangja :K

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#39) stifi válasza fondorlatos (#35) üzenetére

stifi
(senior tag)

a dollár miatt érzed így szerintem..
tavaly még 180-on árazták, az most majdnem 20% pluszt jelent...

(#40) Lajtorja

Lajtorja
(tag)

Sosem fogom megérteni, hogy 150k-nál drágább gépekbe miért nem tesznek legalább egy belépő szintű vga-t. Nem kell sokra gondolni elég egy 6650+ vagy 520mx+. Főleg mókás mikor a divatos ultrabookokban az i7 mellett az alap vga-t használják.

Si vis pacem, para bellum

(#41) fi:zi'k válasza Lajtorja (#40) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyan nem vagyok szaki, de a belépő VGA-k mennyivel jobbak egy mostani integrált megoldásnál? Mindemellett mennyivel nagyobb a fogyasztásuk?
Ezek nem gémer gépek vagy wotkstation-ök...

(#42) Lajtorja válasza fi:zi'k (#41) üzenetére

Lajtorja
(tag)

Nagyságrendekkel.

Sokkal, sajnos. De mégis lenne választásod, ha épp van 220V a közelben és dolgozni szeretnél picit, nem csak bohóckodni.

Igazad van, de nekem akkor is fura ebben az árkategóriában.

Si vis pacem, para bellum

(#43) fi:zi'k válasza Lajtorja (#42) üzenetére

(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem csak az árkategória szabja meg a felszereltséget.
Ezek leginkább irodai szoftverekhez vannak kitalálva, meg hogy útközben (pl repülő, vonat) sokáig lehessen vele dolgozni ha nincs áramforrás. Pont egy dedikált VGA-val vágnák meg az egészet.

(#44) blackrulz válasza fi:zi'k (#43) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

már annyira nem kuriózum hogy lekapcsol ha nincs terhelés a diszkrét vga és igp-ről fut. ettől még teljesen igazad van, pl nekem se kéne soha olyan noti amibe számomra fölöslegesen csücsül a kártya.

a gép meg szerintem se egy szépségdíjas, a hw egész kellemesen össze lett rakva, de ennyiért számomra inkább probook, kb két hét alatt meg lehet tanulni frankón, szinte hiba nélkül vakon gépelni, úgyhogy a háttérvilágítós felárat se kell kifizetnem már. jóez, csak nem ide szánták, egy kicsit karcsúbb árcédula vagy egy dokkoló ami javíthatna nálam az összképen.

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#45) mepet

mepet
(fanatikus tag)

Ez is gyönyörű, de nem cserélném el erre a V13-asomat. Az mégszebb. Mondjuk itt a normális üzemidő hatalmas előny...

(#46) stifi válasza Lajtorja (#40) üzenetére

stifi
(senior tag)

ez is rendelhető VGA-val
amúgy a userek kb 80%-nak tök felesleges, HD filmet ez is lejátssza, sőt régi játékokkal is elboldogulna de nem hiszem, hogy bárki 13"-on akar játszani..
feleslegesen drágítja a gépet egy tök fölösleges adalék (ahogy a DVD író is értékes helyet vesz el a hűtéstől, és vastagítja..)

(#47) CyberJedi

CyberJedi
(kvázi-tag)

Ha valakit érdekel, 4 magos AMD CPU-val felszerelve árulok 175e-ért egy Vostro 3555-öt, ezen az áron már kiváló vétel, grafikája 6.5-öt kap a win7 beépített benchmarkjában.

http://hardverapro.hu/apro/olcson_eros_laptop_utolso_db_dell_vostro_3555_4_ma/friss.html

(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''

(#48) zLk

zLk
(újonc)

Nekem ilyenem van csak az i5-ös verzióban, és a nagyobbik akkuval, bronz színben. Nagyon szép, elegáns ez a bronz szín, ajánlom mindenkinek a figyelmébe.
Őszintén, én nem tudom milyen billentyűzethajlásról beszéltek, de nálam nem hajlik meg semmi.
Szerintem Dell-nek ezek a szigetes billentyűzetmegoldásai messzemenően a legjobbak közé tartoznak. Mivel sokat írok nagyon fontos volt, és direkt "végigpötyörésztem" üzletekben szinte az összes gyártó gépének billentyűzeteit. Nekem nemcsak designban de használhatóságban is a Dell megoldása jött be a legjobban.
Jól használható, nem gépelsz mellé, és a nyomáspontja is jó. És a legfontosabb! Minden billentyű a helyén van!! Nincs "FN" a bal CTRL helyén meg egyéb hülyeségek...
Az, hogy a jobb oldalon kellene legyen az optikai meghajtó stb. ez szerintem nem vészes.. Sokkal zavaróbb, ha a billentyűzetet kell megszokni.
Tavaly júliusban vettem és semmi bajom nem volt a ventikkel sem, nem lett hangosabb a gép.
Egyetlen egy baja van a 3350-nek, amit észrevettem több mint fél év nyűstölés után.
A tapipad alatti jobb gomb mintha megsüllyedt volna, mert mondjuk mikor elhúzom rajta az ujjam, érzem, hogy sima állapotban lentebb van a tapipadnál. Fényes felületvédő fólia még rajta van... Amúgy meg kit érdekel? Nem kajálni kell a notebookon.
Akksi. Nekem a 8 cellás van, és eddig le a kalappal előtte. Kiemelkedően sokat bír és ezt úgy mondom, hogy tényleg használom elég rendesen! A nagyobb akku méretét úgy oldották meg, hogy egyfajta talpat képeztek belőle, és egy kicsit megemeli a seggét. Az elején egy kicsit féltem tőle de nem bántam meg -sőt!- Ez amúgy abszolút előnyére válik, könnyebb gépelni, egyáltalán nem zavaró! Persze egy kicsit nehéz így a gép nagy akkuval, de legalább az anyagminőségét nézve is masszív.
A billentyűzetvilágítás nagyon állat! - Az egy Must have!
Mivel SSD-vel nem lehet kérni, én most egy Caddy-n gondolkozok. [Biztos suhanna a rendszer így egy SSD-n]
Én nem bántam meg, hogy ezt vásároltam, a kis "tapi-jobbgomb" probléma ellenére csak ajánlani tudom! Bár most ahogy elnézem az árakat nemhogy olcsóbb lett, hanem drágább. Gondolom az Euró-Forint szarság miatt.
Ha valaki gondolkodik egy ilyen kis mobil gépezet vásárlásán, hát ne tegye! Nagyon tuti választás!

Üdv.

ps.: még vásárlás előtt olvastam külföldi fórumokon, hogy a 14" 3450-nek valami nyűgje van, és azt annyira már nem forgalmazzák.. Már nem emlékszem mi volt a gond.

(#49) bmollszeptim

bmollszeptim
(fanatikus tag)

Ez baromi drága.Ennyiért felejtős :(

üdv.

(#50) Gazsi00

Gazsi00
(őstag)

En 166000 Ft-ert vettem a 3550-et. i5, 4 GB, 6 cellas akku, billentyuzetvilagitas, 500 WD Scorpio Black, 3 ev helyszini gari, billentyuzet is magyar.

Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.