Ez elég kurtára sikeredett, egy alaposabb akku-teszt is beleférhetett volna (engem az jobban szokott érdekelni, mint a képernyő, vagy pontos hőmérséklet-mérés, ezeknél inkább csak a kirívó értékek érdekesek: nagyon jó vagy nagyon rossz). A 250k-s verzióban a RAM-bővítésen felül nincs nagyobb akku is? Még egy verzió van azon felül, abban még diszkrét graf. is van. Egyik munkatársam bő fél-, vagy talán már háromnegyed éve ilyet használ.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
A Macbook csak akkor ér valamit, ha Windows kerül rá...

koxminator
(fanatikus tag)
nekem a 8 cellás verziója van, amelyben a 2420M-es i5-ös teljesít szolgálatot 8 Gb RAM társaságában és a HDD helyett SSD-t raktam bele.
ez az akku normális használat mellett (tehát böngészés, levelezés, word, egyebek) kb. 7-8 óráig bírja. Nekem a V131 szóba sem kerülhetett volna, mert elég gyakran kell a DVDírót használnom.
én csak ajánlani tudom (ebbe van a háttérvilágítás mellett ujjlenyomat-olvasó is), nagyon kis pöpec gép
azt kihagytam, hogy az enyémben van még egy Radeon 6490M is saját 512 rammal
[ Szerkesztve ]
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

MZperX75
(őstag)
A strapabíró házikója miatt ilyen K***a drága?
2G-ram meg I3-HD3000-el?
jó ez az alap+100.000Ft a kaszni ???? 
[ Szerkesztve ]
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

Apika
(PH! addikt)
Köszi a tesztet! Ezért az árért valóban lehet találni más alternatívákat is...

koxminator
(fanatikus tag)
nem tudom. én tavaly nyáron vettem július elején, akkor még a forint jóval erősebb is volt. ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy ez nem otthoni szórakozásra való laptop, hanem a Dell kisvállalati üzleti modellje, és 3 év helyszíni! garancia is jár hozzá. tehát ha gondod van, házhoz kijönnek. Nekem sem kellene ilyen otthonra, de mivel a munkám miatt sokat járkálok a városban, nem árt, ha kicsit minőségibb és masszívabb laptopom van (ami még ráadásul erősebb fajta is).
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!

McCoy20
(tag)
Valaki mondjon már egy "combos" max 14,1"es laptopot?
Mert egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ebben a szegmensben normális anyaghasználat + összeszerelés mellett nincs "combos" gép.
(combos alatt i5 + decent VGA értek, nem intel kotvadékot; és még ha talán az 13akárhányx768-as felbontásól jobb a kijelző az sem baj...)

kdavid23
(lelkes újonc)
A 3550 jobb kicsit. De ez sem kutya.
Dr. Dávid

ZewaDeluxe
(tag)
+1
Ennyi pénzt ezért? Ez vicc. Komolyan. 
Nem rossz gép, de egyszerűen hihetetlen ez az árazás... ...Legalábbis nekem...
...Ők tudják...

Wyco
(tag)
Jó cucc de Mo-n kva draga. Ebayen vettem egy 3450-est ujonnan, £420. i5, 4G ram, Intel HD (nem a Radeon verzio) - tettem bele még 4G ramot, es egy Seagate Momentus XT-t, baromi jó, és még igy is alig volt £550 ami 203000 ft...
[ Szerkesztve ]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20120528: Kenti hétvége sok fotóval]
Nagyon sokba kerül, és ennyiért vannak olcsóbb modellek más márkánál, szintén fémes, masszív felépítéssel , és ugyanilyen hardverrel
[ Szerkesztve ]
Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d
[link]
Igaz, külső VGA-s.
Az ár nem volt feltétel. 
[ Szerkesztve ]
Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!

Prof
(senior tag)
Dicséretes a matt kijelző, de az DELL logo az árból kb. 50ezer ft.és magyar fizetésekhez képest dedikált vga néllkül ez bizony drága.
Az is jól hangzik, hogy létezik hozzá dedikált VGA amúgy.

Tsebacsi
(fanatikus tag)
Ennyiér már komoly, normálisan kinéző, !!Működőképes!! autót lehet venni 
Minden lehetséges, de semmi se biztos!
Mondtam egyet:
HP ProBook 4330s LW812EA i5-2430M 2,4GHz, 4GB, 640GB,HD6490M 1GB 13,3" notebook.
Ennél olcsóbb, erősebb a proci, van VGA(normális közeli/körüli), nagyob tárhely.
Dell-hez képest 30ezerrel olcsóbb kb
[ Szerkesztve ]
Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d
Két dolgot kifelejtesz ami másnál nem nagyon van. Backlit bill és nbd gar.
New world...old thinking...IBM T60;)
Hát ki, mert nem volt kitétel, meg szerintem egy billentyűzetet kellőképen megvilágítja a kijelző, illetve ha ennek is hasonló a billentyűzete mint a V131-nek, akkor kár volt a világítás, inkább lett volna jobb a minőség.
A gari meg ha jól rémlik a HP-re is 3éves, ha jó helyen keressük
Valószínűleg nem poénból találták a bill. világítást.
Én pl idegösszeomlást tudok kapni amiért nincs. "Teljes sötétségben", ha csak a monitor a fényforrás, akkor jobb lenne visszavenni a fényerőt. De mivel még csak sok hibával megy a vakongépelés és néha csekkolnom kell, így ilyenkor nem látom rendesen.
Na meg a pupilla is a monitorhoz "igazodik".
[ Szerkesztve ]
Audio-technica | Beyerdynamic | Brainwavz | Genelec | Marshall | Shure | Superlux | Hallgatózás: http://href.hu/x/gwv2 | --== www.hangbarlang.hu ==-- Akciós Shure fülmonitorok! Részletekért keress privátban!
Ezért kerül többe...akkor mutass olyan gépet aminél van backlit. Nem 3 év garról beszéltem, hanem 3 év nbd on-site - házhoz mennek-előtted javítanak pár napon belül - garról. Nagyon nem mind1.
szerk: Most E4300-asom van, hatalmas fényerővel. Megvilágítja az a kijelzőt, a szemem is kifolyik tőle ha kell, de a backlit egész más dolog
[ Szerkesztve ]
Hát persze érthető. Én pl szeretek vakon gépelni, mert tanultam is, és megy is, emiatt nálam nem kitétel a backlit.
Csak összeségében nagyon drága a cucc, és a hardver sincs a helyzet magaslatán.
Megjegyzem, a Sandy Bridge piszok erős ( de ezt te is tudod elég csak az asztali G530-at említenem).
Vannak előnyei és hátrányai is ennek a gépnek, a memóriát alapból 4GB-osra tenném, jó az ha van, és tény a billentyűzet világítás is ötletes dolog, de éveken keresztül gépeztem éjjel, asztali gépen, és ott se világított a billentyűzetem. Persze ennyi pénzért már elvárja az ember, hogy kiszolgálja az igényeket a gép, és a gyártó is
[ Szerkesztve ]

McCoy20
(tag)
Nemtom, a múltkor egy ismerősöm 4320s -e volt nálam, de az anyagminőség meg összeszerelés a 6910p hez képest kb "katasztrófa"...
Az még az eggyel előző széria, a 30/35-ösök már újabbak
Nem is a hw-t kell megfizetni hanem a backlitet - ami 1ébként filléres, de más gyártónál elvétve van
- és az nbd gart. Nálunk drága, más helyen minimálbér fele, ott valszeg nem akkora tétel mint itt, pláne ha olcsóbb is, meg olyan konfiggal rendeled ahogy akarod.
Asztalinál megint más a megvilágítás, meg az se mind1 milyen a bill. Az enyém kb olyan hogy szinte világít ha fény éri, itt nem is hiányzik a backlit.

T_Stark
(senior tag)
237ezerért 2GB RAM fért bele? Meg HD Graphics? 

McCoy20
(tag)
Igaz 
A múltkorában láttam is egyet és az már masszívabbnak tűnt.
Nekem a nagyobb van /4530s/ és az elég masszív, kisebb ház csak masszívabb lehet, mert kisebb mértékben lehet "csavargatni" a kasztnit
6910p-hez hasonlította, ahhoz mérten persze hogy "gagyibb"
Az magnézium ötvözet házas, probook meg műanyag, kapott kívülre egy aluburkolatot. Meg a 6910p a HP egyik legjobban sikerült gépe, ahhoz max mostani elitebookot hasonlítanék. Vagy pont olyan mintha azt mondanám milyen gagyi egy thinkpad edge a T60-omhoz képest
Ettől függetlenül masszív a probook is, 6910 megint más tészta , nekem fontos volt a hardver is, és a ház is, szóval az aranyközépút most ezt dobta ki
idő és pénz kérdése egy Elitebook , de az már luxus.

IgnisFatuus
(kvázi-tag)
Esetleg alternatíva:
Egyébként szegény Dell té'lleg elég randa lett..... pedig az összes szép volt pár évvel ezelőttig...
[ Szerkesztve ]
HP Z800 WC, 2xXeon 5645, 16GB DDR3, OCZ Revodrive 3 x2 240GB, 2xMSI TF Radeon 6950, readyNAS 6TB R5, HP LP2480zx, Sharkoon Xstatic, Corsair M60, NB - Toshiba R830, Z830
Használtan ki lehet fogni jó darabokat garral, de újan tényleg nem éri meg átlagembernek ilyet venni
IgnisFatuus: Az új elitebookok is elég randák lettek
bár ez szubjektív.

Tsebacsi
(fanatikus tag)
A Tecra már nagyon üzleti-ipari noti szokott lenni. Ettől függetlenül jó darabok az biztos!
Minden lehetséges, de semmi se biztos!

IgnisFatuus
(kvázi-tag)
Az új elitebook meg pont tetszik nekem, ebből is látszik, hogy ez mennyire szubjektív téma. 
Viszont szokásához híven, ahogy nézem, a Samsung nagyon jó dizájnereket foglalkoztat még mindig.
HP Z800 WC, 2xXeon 5645, 16GB DDR3, OCZ Revodrive 3 x2 240GB, 2xMSI TF Radeon 6950, readyNAS 6TB R5, HP LP2480zx, Sharkoon Xstatic, Corsair M60, NB - Toshiba R830, Z830
A ceges laptopok ilyenek (Core i5) es tok jok.. Bar a CPU fan problema miatt 2 laptopban is volt alaplap meg fan csere az elso heten...
(#34) IgnisFatuus válasza Hedgehanter (#33) üzenetére

IgnisFatuus
(kvázi-tag)
A "céges" üzleti gépek, nálam a dokkoló portnál kezdődnek, szóval a Vostro az félüzleti megoldásnak nevezhető szerintem. 

fondorlatos
(tag)
Nem jön be; plusz még túlárazott is (lehet,hogy csak nálunk
)

McCoy20
(tag)
Na igen, a dokkoló... 

stifi
(senior tag)
szerintem ez a gép csak úgy lehet alternatíva a V131 mellett, ha dedikált videókártyával van.. anélkül a V131 vékonyabb, szebb, frissebb, lágyabb, jobb...
viszont a v131-hez nem kérhető videókártya!
Nincs időm kedvesnek lenni...

lujó55
(őstag)
Alapjában jók a Dell Vostro-Latitude cuccok, de a hűtés a fájó pontjuk. Ha valami elromlik, az a venti lesz. Jó lenne majd megvizsgálni ugyanezt a cuccot egy év használat után is. Akkor már lesz hangja 
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

stifi
(senior tag)
a dollár miatt érzed így szerintem..
tavaly még 180-on árazták, az most majdnem 20% pluszt jelent...

Lajtorja
(tag)
Sosem fogom megérteni, hogy 150k-nál drágább gépekbe miért nem tesznek legalább egy belépő szintű vga-t. Nem kell sokra gondolni elég egy 6650+ vagy 520mx+. Főleg mókás mikor a divatos ultrabookokban az i7 mellett az alap vga-t használják.
Si vis pacem, para bellum
Ugyan nem vagyok szaki, de a belépő VGA-k mennyivel jobbak egy mostani integrált megoldásnál? Mindemellett mennyivel nagyobb a fogyasztásuk?
Ezek nem gémer gépek vagy wotkstation-ök...

Lajtorja
(tag)
Nagyságrendekkel.
Sokkal, sajnos. De mégis lenne választásod, ha épp van 220V a közelben és dolgozni szeretnél picit, nem csak bohóckodni.
Igazad van, de nekem akkor is fura ebben az árkategóriában.
Si vis pacem, para bellum
Nem csak az árkategória szabja meg a felszereltséget.
Ezek leginkább irodai szoftverekhez vannak kitalálva, meg hogy útközben (pl repülő, vonat) sokáig lehessen vele dolgozni ha nincs áramforrás. Pont egy dedikált VGA-val vágnák meg az egészet.
már annyira nem kuriózum hogy lekapcsol ha nincs terhelés a diszkrét vga és igp-ről fut. ettől még teljesen igazad van, pl nekem se kéne soha olyan noti amibe számomra fölöslegesen csücsül a kártya.
a gép meg szerintem se egy szépségdíjas, a hw egész kellemesen össze lett rakva, de ennyiért számomra inkább probook, kb két hét alatt meg lehet tanulni frankón, szinte hiba nélkül vakon gépelni, úgyhogy a háttérvilágítós felárat se kell kifizetnem már. jóez, csak nem ide szánták, egy kicsit karcsúbb árcédula vagy egy dokkoló ami javíthatna nálam az összképen.
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

mepet
(fanatikus tag)
Ez is gyönyörű, de nem cserélném el erre a V13-asomat. Az mégszebb. Mondjuk itt a normális üzemidő hatalmas előny...

stifi
(senior tag)
ez is rendelhető VGA-val
amúgy a userek kb 80%-nak tök felesleges, HD filmet ez is lejátssza, sőt régi játékokkal is elboldogulna de nem hiszem, hogy bárki 13"-on akar játszani..
feleslegesen drágítja a gépet egy tök fölösleges adalék (ahogy a DVD író is értékes helyet vesz el a hűtéstől, és vastagítja..)

CyberJedi
(kvázi-tag)
Ha valakit érdekel, 4 magos AMD CPU-val felszerelve árulok 175e-ért egy Vostro 3555-öt, ezen az áron már kiváló vétel, grafikája 6.5-öt kap a win7 beépített benchmarkjában.
http://hardverapro.hu/apro/olcson_eros_laptop_utolso_db_dell_vostro_3555_4_ma/friss.html
(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''

zLk
(újonc)
Nekem ilyenem van csak az i5-ös verzióban, és a nagyobbik akkuval, bronz színben. Nagyon szép, elegáns ez a bronz szín, ajánlom mindenkinek a figyelmébe.
Őszintén, én nem tudom milyen billentyűzethajlásról beszéltek, de nálam nem hajlik meg semmi.
Szerintem Dell-nek ezek a szigetes billentyűzetmegoldásai messzemenően a legjobbak közé tartoznak. Mivel sokat írok nagyon fontos volt, és direkt "végigpötyörésztem" üzletekben szinte az összes gyártó gépének billentyűzeteit. Nekem nemcsak designban de használhatóságban is a Dell megoldása jött be a legjobban.
Jól használható, nem gépelsz mellé, és a nyomáspontja is jó. És a legfontosabb! Minden billentyű a helyén van!! Nincs "FN" a bal CTRL helyén meg egyéb hülyeségek...
Az, hogy a jobb oldalon kellene legyen az optikai meghajtó stb. ez szerintem nem vészes.. Sokkal zavaróbb, ha a billentyűzetet kell megszokni.
Tavaly júliusban vettem és semmi bajom nem volt a ventikkel sem, nem lett hangosabb a gép.
Egyetlen egy baja van a 3350-nek, amit észrevettem több mint fél év nyűstölés után.
A tapipad alatti jobb gomb mintha megsüllyedt volna, mert mondjuk mikor elhúzom rajta az ujjam, érzem, hogy sima állapotban lentebb van a tapipadnál. Fényes felületvédő fólia még rajta van... Amúgy meg kit érdekel? Nem kajálni kell a notebookon.
Akksi. Nekem a 8 cellás van, és eddig le a kalappal előtte. Kiemelkedően sokat bír és ezt úgy mondom, hogy tényleg használom elég rendesen! A nagyobb akku méretét úgy oldották meg, hogy egyfajta talpat képeztek belőle, és egy kicsit megemeli a seggét. Az elején egy kicsit féltem tőle de nem bántam meg -sőt!- Ez amúgy abszolút előnyére válik, könnyebb gépelni, egyáltalán nem zavaró! Persze egy kicsit nehéz így a gép nagy akkuval, de legalább az anyagminőségét nézve is masszív.
A billentyűzetvilágítás nagyon állat! - Az egy Must have!
Mivel SSD-vel nem lehet kérni, én most egy Caddy-n gondolkozok. [Biztos suhanna a rendszer így egy SSD-n]
Én nem bántam meg, hogy ezt vásároltam, a kis "tapi-jobbgomb" probléma ellenére csak ajánlani tudom! Bár most ahogy elnézem az árakat nemhogy olcsóbb lett, hanem drágább. Gondolom az Euró-Forint szarság miatt.
Ha valaki gondolkodik egy ilyen kis mobil gépezet vásárlásán, hát ne tegye! Nagyon tuti választás!
Üdv.
ps.: még vásárlás előtt olvastam külföldi fórumokon, hogy a 14" 3450-nek valami nyűgje van, és azt annyira már nem forgalmazzák.. Már nem emlékszem mi volt a gond.

bmollszeptim
(fanatikus tag)
Ez baromi drága.Ennyiért felejtős 
üdv.