Dell: merevlemezes tároló biztonsági mentésekhez

A Dell az utóbbi időben számos termékbejelentéssel gondoskodott arról, hogy rendre az informatikai lapok hírrovatába kerüljön. A fő újdonságot mostanában az AMD-alapú rendszerek piacra dobása jelentette, de a gyártó mindent megpróbál, hogy az elmúlt évben „vékonyabbá” vált nyereségét újra felhízlalja, s ezáltal eleget tegyen a befektetői elvárásoknak. Innovációs képességét igyekszik bizonyítani újabb tárolóegységeivel is; a PowerVault RD1000-rel egy újabb eszközt ad a kis- és középvállalkozások kezébe biztonsági mentések készítéséhez.

A számítógépbe építhető vagy külső csatolású keretbe merevlemezt tartalmazó cartridge-okat lehet illeszteni. Az adatok biztonsága érdekében a cartridge-on írási műveleteket tiltó zár található, a fizikai behatások ellen pedig a robusztus külső és a beépített rezgéscsillapító védi a merevlemezt. A beépíthető PowerVault RD1000 Serial ATA interfészt, a külső egység pedig USB 2.0 csatolót kap; cartridge-ok 40, 80 és 120 GB kapacitással lesznek elérhetők.

A komplett kezdőcsomag egy kereten és egy cartridge-on kívül magában foglalja a biztonsági mentések menedzseléséhez szükséges szoftvert is, mellyel természetesen automatizálhatók is a feladatok. A november végén piacra kerülő tárolók (a 40 GB-os SATA modelltől a 120 GB-os USB-s típusig) 300 és 500 dollár közötti áron lesznek elérhetők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények

Hirdetés