Máris darabjaira robbantották az NVIDIA Shield konzolját

Tegnap számoltunk be arról, hogy elérhetővé vált az NVIDIA androidos kézikonzolja, a Tegra 4 SoC-ra épülő Shield, aminek részletes technikai paramétereit nem rejtegette a gyártó. Ez többek között az imént linkelt hírben is fellelhető, ám az internet népe általában nem elégszik meg ennyivel, látni és tudni akarja, mit rejt pontosan a 300 (egészen pontosan 299) dolláros doboz.

Mit rejt belül a Shield?
Mit rejt belül a Shield? (forrás: iFixit) [+]

Ahogy máskor is, ha egy-egy új termék darabokra robbantásáról van szó (ezt hívják teardown-nak), az iFixit csapatára most is lehetett számítani. A házilagos javíthatósági szempontokat vizsgáló weboldal szerkesztői nem voltak restek a megjelenést követően szinte azonnal hozzálátni a Shield lemeztelenítésének, mely szerelhetőség tekintetében egyébként csak közepes, 6 pontot ért el a 10-ből.

Nvidia Shield, darabokban
Nvidia Shield, darabokban (forrás: iFixit) [+]

Természetesen a szétszedés menete most is részletesen dokumentált, illetve a konzolban fellelhető alkatrészeket pontos elhelyezkedését és típusát is listázzák (linkelve az adott komponens pontos paramétereire vonatkozó gyártói weboldalt, dokumentációt), kielégítve ezzel a kíváncsiskodók igényeit is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés