Cyber-spider egérmod – fajok és stílusok keveredése

Egy modding alkotás elkészítése során az esetek többségében nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a dizájn ne menjen a funkcionalitás rovására, de olykor az művészi kreativitás mégis a használhatóságot akadályozhatja. Ezért ezeket a projekteket sok kritika éri, ami azért indokolatlan, mert például egy makett, amely sok száz munkaóra alatt készül el, majd a vitrinben landol, semmivel sem „hasznosabb”. Az orosz Modding.ro hasábjain egy olyan egér bukkant fel, amelynek ergonómiája szintén megkérdőjelezhető, de lévén egy megrendelésre készült ajándéktárgyról van szó, inkább a látványon, mintsem a kényelmes használaton volt a hangsúly.


(forrás: Modding.ru) [+]

Alex Nesterov egy MAYS MN-110 típusjelzésű egér átalakítását kapta feladatul, a munkafolyamathoz csupán annyi támpontot kapott, hogy egy pókrajongónak készül. A projekt mondhatni sanyarú körülmények között öltött testet, ugyanis a munkát otthonától távol és roppant rövid idő alatt kellet kiviteleznie, ráadásul a felhasználható anyagok szűkös halmaza és a 64 kb/s-os internet sebesség sem könnyítették meg Alex dolgát.


(forrás: Modding.ru) [+]

Végül mindenféle stíluskeveredés folytán létrejött az ezüstös szerkezet, amelynek nyomógombjain gyűrűk utalnak a pókok szemeire, kétoldalt pedig olyan lábak meredeznek előre, mintha egy az Alien sorozatból ismert arctámadó is a buliba csöppent volna. A hátoldalán még két piros LED fokozza a kontrasztot. A végeredmény megítélése erősen szubjektív jellegű, de mind a megrendelő, mind pedig az ajándékozott maximálisan elégedett volt a furcsa egérrel, így a foglalkozás elérte célját.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés