Csendben bemutatkozott az NVIDIA Quadro K6000

Az NVIDIA az idei SIGGRAPH alkalmával bejelentette, hogy érkezik a Quadro K6000, mely az aktuális sorozat csúcsmodellje lesz. A terméket a vállalat extrém igényekhez kínálja, amihez természetesen extrém árazás társul majd. Utóbbiról a cég még nem nyilatkozott, de 5000-7000 dollár közötti árcéduláról hallani.

Az NVIDIA a Quadro K6000-re egy teljes értékű GK110-es kódnevű GPU-t épít, ami azt is jelenti, hogy 2880 darab CUDA maggal és 240 darab textúrázó csatornával dolgozik. A 384 bites memóriabuszhoz 12 GB kapacitású GDDR5 szabványú fedélzeti memória kapcsolódik, a blending egységek száma pedig 48. A termék magórajele 900 MHz körül lesz, míg a memória effektív 6 GHz-en ketyeg majd. A válogatott lapkáknak hála a fogyasztás 225 watton belül marad. A GPU-ban a hagyományos CUDA magok mellett 960 darab speciális CUDA mag is található, melyek a dupla pontosságú feladatok feldolgozására valók és a magórajelen üzemelnek.

A PCI Express 3.0-s interfész előnyeit kihasználó Quadro K6000 támogatja a legújabb CUDA platformot és az OpenCL 1.1-et, továbbá az OpenGL 4.4-es és a DirectX 11-es API-t, valamint a sztereó 3D-t, illetve rendelkezik NVENC egységgel, mely transzkódolás során előnyös lehet. A kártya maximum négy kijelzőt kezel, ám ezek közül csak kettő köthető DisplayPort 1.2-es interfészre, míg a másik kettő megjelenítőnek marad a két DVI.

A Quadro K6000 befogható Maximus konfigurációba is, de erre nem biztos, hogy igény lesz, hiszen így is elég erős megoldásról van szó. A terméknek elsősorban azokban a feladatokban lehet lényegi szerepe, amelyek ki tudják használni a 12 GB kapacitású fedélzeti tárat. Az NVIDIA a hivatalos startot valamikor ősszel tervezi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés