Hirdetés

Computex 2012: j5create dizájndíjas dokkoló és androidos csodakábel

A Computexen a j5create nevű cég olyan termékekkel állt elő, amely nem csak nekünk, de úgy tűnik, a szakmai zsűrinek is elnyerte a tetszését, ugyanis a JUD500 Ultra Station dokkolót kategóriájában Computex d&i (dizájn és innovációs) díjjal jutalmazták.

Egy dokkolót nem túl gyakran lehet esztétikusnak vagy szépnek mondani, de az Ultra Station valóban egy jól sikerült darab. A henger alakú eszközt úgy alakították ki, hogy a notebook alá mint támaszték kerüljön, ehhez gumigyűrűk biztosítják a kellő stabilitást.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Működése egyébként más dokkolókéval azonos. Egyetlen USB 3.0 kábellel eszközök egész garmadája kapcsolható a számítógéphez. A hátulján sorakozó csatlakozók között 2 darab USB 3.0-s és egy USB 2.0-s port, HDMI, D-Sub, mikrofon bemenet és fülhallgató kimenet, valamint egy 10/100-as Ethernet található. Működése külső áramforrást igényel, ami egy dokkolónál nem jelenthet problémát.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Érdekessége a terméknek, hogy az egyik végén megbújik egy mini USB aljzat, ami az úgynevezett Wormhole Switch kábel csatlakozási pontja. Ez a technológia a megfelelő szoftverekkel karöltve lehetőséget teremt arra, hogy a dokkolót egy másik számítógéppel (PC, Mac) vagy egy iPaddel kössük össze, amivel rengeteg kényelmi lehetőség nyílik meg. Ilyen például, hogy a gépek között „drag&drop” cserélgethetjük a fájlokat, megosztva használhatjuk az egeret és a billentyűzetet, sőt, még a vágólap is közös lehet. Vételárat és megjelenési dátumot sajnos még nem közölt a gyártó.

Egy másik érdekes szerkezet, amit kiállított a j5create az a JUC600 Android Mirror volt, ami kábeles összeköttetést tesz lehetővé egy androidos készülék (okostelefon vagy tablet) és egy számítógép között. A modellnév igazából mindent elárul, ugyanis egy szoftver telepítése után a mobil eszköz képe megjelenik a monitoron, és onnantól kezdve a PC beviteli eszközeivel is kontrollálható az adott mobil termék. Az Android Mirror még nem lépett át a tömeggyártás fázisába, de a gyártó állítása szerint ez még a nyáron megtörténhet, vételára 40 dollár körül várható.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A j5create már több mint 20 különböző okostelefonal és tablettel tesztelte a szerkezetet, így remélhetőleg nem lesz túl sok probléma a kompatibilitással, ám az a videóban is látszik, hogy kicsit még darabos a kép, de mivel nem kész termékről van szó, még minden bizonnyal optimalizálatlan a megoldás. Egyelőre csak Windows támogatás adott, de nem elképzelhetetlen, hogy idővel Mac OS-re is elkészül a szoftverkörnyezet.


(forrás: Android Authority)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés