CM Storm QuickFire Rapid mechanikus billentyűzet teljes méretben

A Cooler Masterhez tartozó CM Storm még 2011 őszén mutatta be a mechanikus QuickFire Rapid billentyűzetet, ami masszív felépítésével, strapabíróságával, cserélhető gombjaival és játékra kihegyezett funkcióival (NKRO) egyértelműen a gémereket célozta meg. A különféle színű/típusú Cherry MX kapcsolókkal ellátott QuickFire Rapid különlegessége volt, hogy nemes egyszerűséggel lecsapták róla a numerikus részt.

Ezzel a megoldással sikerült még inkább kompakt méretet elérni és tömegét 1 kilogramm alatt tartani (amihez hozzávéve a lecsatlakoztatható USB és PS/2 kábelt a LAN partik ideális kiegészítője kezd körvonalazódni), de egyben hátrányt is jelentett azok számára, akik valamilyen oknál fogva ragaszkodnak a teljes méretű kialakításhoz.

 


[+]

Ezt a hiányosságot orvosolja a 104 gombos CM Storm QuickFire XT, ami ráadásul vékonyabb, mint az alapul vett QuickFire Rapid, de tömege 1100 grammra hízott. Tulajdonságok tekintetében a több gombot leszámítva újat nem kapunk; a matt fényezésű beviteli eszköz válaszideje 1 ezredmásodperc és több gomb egyidejű lenyomásától sem jön zavarba. A termék elérhető lesz a különféle felhasználási területekre szánt Cherry MX Red, Green, Brown és Blue kapcsolókkal, kábele pedig továbbra is több irányban elvezethető és lecsatlakoztatható a könnyebb hordozhatóság érdekében.


[+]

A CM Storm QuickFire XT mechanikus billentyűzetért 90 dollárt kér a vállalat, ami csupán 10 dollárral több, mint a Rapid változat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés