CM Storm NovaTouch TKL: kényelmes és gyors gépelést ígér kompakt méretben

A Cooler Master a CM Storm égisze alatt egy új klaviatúrát dobott piacra, a NovaTouch TKL-t, amit a gyártó egyszerűen csak hibrid kapacitív billentyűzetként rangsorol, kényelmes és gyors gépelést ígérve, nem csak játékosoknak, mindezt kompakt méretben. A TKL-ből ugyanis hiányzik a numerikus rész (innen ered a név is: TenKeyLess - azaz TKL) így szélessége nem haladja meg a 35,9 centimétert, magassága pedig 3,9 centiméter.


[+]

A 859 grammot nyomó beviteli eszköz a hibrid (mechanikus és elektrosztatikus) rendszernek köszönhetően szinte hangtalan, emellett minden eddiginél gyorsabb, pontosabb és kényelmesebb gépelési érzetet nyújt, miközben élettartama gombonként 60 millió leütés.


[+]

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden egyes kapcsoló pontosan azonos erejű lenyomással hozható működésbe, miközben az érzékelési pont mindössze 1 milliméteres (a gombok útja 4 milliméter) és a visszatérési idő harmada a hagyományos mechanikus kapcsolókénak. Amennyiben a felhasználó egy kis egyediségre vágyik, úgy lehetőség van az egyébként kompatibilis Cherry MX "gombsapkákat" is használni.


[+]

Az 1,8 méteres, lecsatlakoztatható, fonott micro USB-USB kábelt használó, 128 kB beépített memóriával ellátott billentyűzet 1000 Hz-es mintavételezéssel működik, és megkapta az N-Key rollover és anti ghosting technológiákat, valamint a működés közben Fn+F1-F4 kombinációkkal állítható ismétlésszámot is.

Az már szinte biztos, hogy a CM Storm NovaTouch TKL nem lesz olcsó, mivel prémium kategóriás termékről van szó, és az USA-ban 200 dolláros áron kerül a boltokba, így várhatóan Európában 150-200 euró közötti árcédulára van kilátás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés