CES 2024: MSI Claw, a legújabb kézikonzol

AMD helyett Intel Meteor Lake platformjára épít az MSI 7”-es kis játékgépe.

Nyílt titok volt, hogy az MSI egy kézikonzolt szándékozik bemutatni az idei CES-en, és a korábban kiszivárgott információkból már szinte minden lényeges paraméter is kiderült. Ettől függetlenül most itt vannak a hivatalos adatok is: a kisebb méretű, tehát 7”-es, Full HD felbontású kijelző köré épülő gép az Intel Meteor Lake platformjára épül – azon belül is egy Core Ultra 5 135H vagy egy Ultra 7 155H dolgozik benne, mely a grafikus feladatok ellátásáért felelős Arc Graphics IGP-t is biztosítja. Mindezek mellé 16 GB RAM és választhatóan 512 GB vagy 1 TB kapacitású SSD tartozik – a háttértár kapacitása egyébként microSD kártyával bővíthető.


[+]

A kijelzőre kicsit visszakanyarodva, az „IPS szintű” képernyő 120 Hz-es frissítéssel és 500 nites fénysűrűséggel rendelkezik.

A további paraméterek közül (melyek az alábbi táblázatban részletesebben is látszanak) kiemelnénk a Wi-Fi 7 kompatibilis WLAN adaptert, az 53 Wh-s akkumulátort (ez állítólag 2 órára elég teljes terheléssel…) és a talán az utóbbinak is köszönhető 675 grammos tömeget. Ami említésre méltó még, az a Hall-effektust kihasználó analóg karok, illetve az MSI App Player, mely androidos játékok futtatását is lehetővé teszi. Ez egyébként Windowsban egy ideje már amúgy is megoldható, de tény, hogy egy dedikált szoftverrel azért egyszerűbb és kényelmesebb.

A Claw potenciális vásárlói Magyarországon információink szerint a második negyedévben számíthatnak a termékre – a hazai árak egyelőre nem ismeretesek, az amerikaiak a kisebb CPU-val és SSD-vel szerelt modellért 699 dollárt, a nagyobbért 799 dollárt kell majd fizessenek.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés