Hirdetés

CES 2016: demonstrálta új processzorhűtőjét az AMD

Az AMD előállt egy váratlan érdekességgel, amit a vállalat Wraith néven emleget. Ez egy processzorhűtő, amely a hamarosan érkező, Socket AM4-es foglalathoz készül. Évek óta ez a legnagyobb átdolgozása az aktuális modelleknek, amelyek a mai dobozos AMD CPU-khoz és APU-khoz járnak.

A beágyazott videóból látható, hogy a Wraith nagyobb az elődjénél, így nagyobb ventilátort és hőcsövekkel tarkított hűtőbordát használ. Természetesen a légkavaró ezúttal is hőmérséklettől függően állítja a fordulatszámát, de például az aktuális processzorokhoz járó hűtő maximális fordulat mellett igen hangos. Persze erre vannak az utólag beszerezhető hűtők, tehát bárki vehet csendesebb alternatív megoldást, ugyanakkor az AMD bizonyos termékekhez szeretne alapból prémium hűtőt mellékelni.

A Wraith maximális fordulatszám mellett nagyságrendekkel csendesebb, mint a mostani modell, ami a fenti videóból hallható is – mivel ez egy mikrofonos teszt, így a valóságban már más a hangerő, de itt elsődlegesen a viszonyítás a fontos.

Az új hűtő hatékonysága is jobb, így normál terheléssel alacsonyabb fordulatszámon is dolgozhat, bizonyos terelés alatt pedig az sem kizárt, hogy a ventilátor leáll. Apró extra még, hogy a műanyagkereten az AMD embléma világít.

A Wraith nevű hűtőnek egyébként nem célja kiváltani az összes alternatív hűtőt, amelyet az egyes piaci szereplők folyamatosan fejlesztenek, de az már cél, hogy az új termékskála egyes, jellemzően drágább processzorai mellé a mostani, általánosan elfogadott megoldásoknál jobb teljesítményű és jóval kisebb zajszintű megoldás kerüljön a dobozba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés