CES 2015: nyílt formában is jön a virtuális valóság

Ha a virtuális valóságról beszélünk, akkor ma a Facebook által birtokolt Oculus Rift jut sokak eszébe. Ugyanakkor ez egy szoftveres szempontból zárt platform, vagyis a fejlesztést már teljes egészében a Facebook birtokolja. A friss bejelentés értelmében a zárt platformoknak lesz a kihívója az új OSVR platform, amelyet már számos vállalat támogat, ideértve a Razert, Leap Motiont, Sixense-t, Trinity-t és Gearbox Software-t.

Hirdetés

Az OSVR egyértelműen nem szeretne versenyezni az Oculus Rifttel, inkább egy olyan megoldást szeretnének a virtuális valóságot kínáló termékek piacán, amely hasonló pozíciót tölt majd be, mint az Android az okostelefonok piacán. Természetesen ez a hasonlat az elterjedtségre kíván utalni és nem a rendszer minőségére.

Az OSVR, azaz az Open Source Virtual Reality az Apache 2.0 licencre épül. Maga a szoftver forráskódja bárkinek elérhető lesz, ahogy a hardver teljes leírása is, vagyis minden módosítható, csak a módosításokat meg kell osztani a közösséggel. Ez egyébként azt is jelenti, hogy akármelyik virtuális valóságot kínáló szemüveggel működni fog.

A Razer vezető szerepet vállalat a platform fejlődésében, így elkészítettek egy tényleges szemüveget az OSVR platformhoz. Ezt a vállalat 199 dollárért kínálja majd az érdeklődőknek, és a fejlesztőkörnyezet szállítása júniusban kezdődik meg, de csak az Egyesült Államok terültére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés