Az új Catalyst a rettegni vágyóknak kedvez

A F.E.A.R. horrorjáték grafikai megjelenítésén sikerült a legtöbbet optimalizálniuk a kanadai ATI Technologies programozóinak, legalábbis erre utal, hogy a tegnap kiadott Catalyst 6.6 eszközmeghajtó-csomag telepítése után valamelyest gyorsulhat a népszerű játék grafikája. Az ATI 8,5 és 14 százalékos sebességnövekmény elérését ígéri, de csak abban az esetben, ha a rendszer valamilyen Radeon X1800, X1900 vagy ezekből álló kétkártyás (CrossFire) megoldásra alapul.

Az új meghajtócsomag dokumentációja további két olyan játékprogramról tesz említést, melyek gyorsabban futhatnak a Catalyst 6.6 installálásával; a FarCry teljesítménye minden körülmények közt 4,5 százalékkal javul, ugyanakkor az anizotropikus szűrést bekapcsolva a korábbi állapotnál akár 18,3 százalékkal gyorsabb lehet a megjelenítés. Valamelyest gyorsul a Splinter Cell játék is; itt 7 százalékos a növekmény, ám ennek csak a Radeon X1300 és X1600 kártyák tulajdonosai örülhetnek.

A Catalyst 6.6 ezeken felül szokásos – most elsősorban a Control Centert – érintő hibajavításokat hozott, immáron Windows Media Center Edition alatt is használható a nemrég megjelent, ingyenes Avivo Video Converter, továbbá ez az eszközmeghajtó nyújt először támogatást az ATI Theater 650 Pro TV-tunerekhez. Az új Catalyst maghajtócsomag szokás szerint az ATI terméktámogatási oldaláról tölthető le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés