Terepszemle a karácsonyi roham előtt: eddig az Acer a befutó

A gyártók között az egyik legfontosabb verseny, hogy ki mekkora szeletet tud kihasítani egy adott piacból, ami a legjobb összefoglaló adat nem csak a termékekről, de a regionális képviselet teljesítményéről is. A Gartner piackutató intézet legfrissebb adatai szerint 2012 harmadik negyedévében ismét az Acer Csoport áll a hazai notebook/netbook szegmens élén, már ami az eladásokat illeti, tehát a vásárlók között továbbra is a cég által gyártott modellek (Acer, Packard Bell) a legnépszerűbbek hazánkban. Ezt az előkelő pozíciót már ötödik éve őrzi a gyártó.


[+]

További figyelemre méltó eredmény, hogy az Acer nem csak a mobil PC fronton dominált az elmúlt időszakban, hiszen a teljes PC szegmensben (asztali és hordozható számítógépek együtt) is az élre került. Ezen adat érdekessége, hogy ha kizárólag az asztali PC-k versenyét vizsgáljuk, a cégcsoport nem került be a legjobb ötbe, vagyis a notebookok területén olyan jelentős fölényre tettek szert, amely könnyedén ellensúlyozza az egyébként globálisan is gyengülő asztali gépekkel elért eredményt.

Az iskolakezdés számítógépek értékesítése szempontjából egy kiemelt jelentőségű időszak, azonban közelednek az ünnepek, mely alkalom szintén jelentős löketet ad az értékesített példányszámban, néhány hónap múlva meglátjuk, hogyan teljesítettek a gyártók az év végi hajrában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények