Megjött az ASUS és a Noctua legújabb szerelemgyereke

A frissen bemutatott GeForce RTX 4080 biztosan a vájt fülűek kedvence lesz.

Ugyan korábban már szállingóztak pletykák a dologról, az ASUS valóban felmelegítette az együttműködés már bevált receptjét, és most hivatalosan is lerántotta a leplet a GeForce RTX 4080 16GB GDDR6X Noctua OC Edition videokártyáról, amelynek brutális méretű hűtését a legendás osztrák gyártóval – a Noctuával – közösen jegyzik.


[+]

A 9728 CUDA maggal szerelt, 256 bites memóriabuszt használó VGA 310 mm hosszú, ami már önmagában sem kicsi, de a 4,3 slotos vastagság egyenesen behemóttá változtatja a 12VHPWR tápcsatlakozóval érkező modellt. Az egyedi dizájnt követő nyomtatott áramköri lapon megtelepedett, hőkamrás blokk öt 8 mm, valamint három 6 mm átmérőjű hővezető csővel dolgozik, és lamelláira két 120 mm-es, felsőkategóriás NF-A12x25 PWM ventilátor került, szóval a termékcsoporton belüli csendes működés koronája garantálható, plusz az alapértelmezés szerint 50°C-os GPU-hőmérsékletig passzívan üzemel a konstrukció.


[+]

A GPU Boost frekvencia a referencia 2510 helyett 2595 MHz lesz, viszont az OC mód aktiválásával a 2625 MHz is elérhető. A 16 GB-os GDDR6X memória 22,4 GHz-es effektív órajelével nem variáltak a tervezők, de ez egybevág a megszokottal, miközben az alumínium hátlapi takarólemezen kivágások találhatók, hogy a merevítés és komponensvédelem mellett a szellőzés se legyen elhanyagolva. A két BIOS között reteszkapcsolóval válthatunk, és a gyári beállítás a némaságra kihegyezett profilt forszírozza. A rozsdamentes acél I/O kereten eggyel több kimenet található, mint az NVIDIA sztenderdje, mivel három DisplayPort 1.4a és két HDMI 2.1a konnektor sorakozik itt.


[+]

Az impozánsan festő VGA-hoz egy becsavarozható támaszték, valamint egy 12VHPWR adapter társul a dobozban, de az árazással szembesülve jobbnak láttuk, ha megkapaszkodunk valamiben, ugyanis a számlánkon (nettó) 1650 dolláros összeg fog szerepelni.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés