Csúcskategóriás otthoni hálózati audiolejátszó gyilkos áron az Astell & Kerntől

Az Iriver által életre hívott Astell & Kern márkanév alatt eddig csak prémium kategóriás hordozható audiolejátszók kerültek a boltokba. A jelek szerint nyitni kívánnak más területek irányába is, ezt bizonyítja, hogy február közepén csatába küldik első otthoni lejátszójukat.

Astell Kern AK500N
Astell Kern AK500N [+]

Az AK500N-nek megkérik az árát, hiszen az 1TB-os SSD vel felszerelt változatért 14 375 dollárt, a 2 TB-osért 15 375 dollárt kérnek majd el – és lesz belőle 4 TB-os is. Azért az SSD mellett döntöttek egyébként, mert a hagyományosan alkalmazott merevlemezek rezonanciája rontja a hangminőséget. A hálózatba köthető, beépített Wi-Fivel ellátott, DLNA-kompatibilis termék rendelkezik saját CD-meghajtóval, és az azokon található zeneszámok felmásolhatóak WAV vagy FLAC formátumban a belső adattárolóra. Az audiotartalmak ezen kívül az USB porton, illetve a microSD kártyaolvasón keresztül is eljuttathatóak rá, de nem hiányoznak az S/PDIF ki- és bemenetek sem.


[+]

Természetesen képes a nagy felbontású állományok kezelésére, egészen pontosan a WAV, FLAC, WMA, MP3, OGG, APE, AAC, ALAC, AIFF, DFF és DSF formátumok lejátszását biztosítja, és a DSD 2,8MHz, illedte DSD 5,6MHz mintavételezésű fájlokkal is boldogul. Két Cirrus Logic CS4398 típusú DAC egységet építettek bele, és a kezelés megkönnyítése érdekében kapott egy 7 hüvelykes érintésérzékeny IPS LCD kijelzőt is. Támogatja a Bluetooth 4.0 (A2DP, AVRCP profilok) vezeték nélküli adatátviteli technológia használatát és ellátták egy lítiumion akkumulátorral is az elektromos hálózat felől érkező zajok izolációjának érdekében, amely hét órányi működésre elegendő energiát biztosít számára. A kompakt (214 x 243 x 238 mm) kialakítású fémházas AK500N súlya meglehetősen tekintélyes, hiszen 11,4 kilogrammot nyom.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés