Középkategóriás Onkyo házimozi erősítő a láthatáron

Az Onkyo bejelentette, hogy egy újabb, 7.2 csatornás középkategóriás házimozi erősítőt dob piacra. A TX-NR838 csatornánként akár 160 watt (6 Ohm, 1 kHz, 0,7% THD, 2 ch, FTC) leadására is képes, megkapta a THX Select 2 Plus minősítést, és májusban kerül a boltokba 1200 dolláros áron.

Onkyo TX-NR838
Onkyo TX-NR838 [+]

A háromfokozatú inverz Darlington áramkörökkel ellátott termékkel kapcsolatban a gyártó kiemelte, hogy ellentétben jó néhány házimozi erősítővel, itt az erősítőket, az audio- és videoprocesszorokat, a digitális-analóg audiokonvertert (DAC) és a tápegységet a lehető legjobban elkülönítették egymástól azzal a céllal, hogy minimálisra csökkentsék az elektromos interferenciát. A DLNA kompatibilis modell rendelkezik USB csatlakozóval, integrált Wi-Fivel (IEEE 802.11b/g/n) és biztosítja a Bluetooth alapú (A2DP 1.2, AVRCP 1.3) vezeték nélküli adatátviteli kapcsolat megteremtését is. Támogatja a nagyfelbontású FLAC, WAV (192 kHz/24 bit), DSD 5.6 MHz , illetve az AAC, MP3, WMA, WMA Lossless, OGG Vorbis formátumú audioanyagok kezelését, és természetesen a térhatású hangszabványok, így például a Dolby TrueHD vagy a DTS-HD High Resolution Audio, sem állítják áthághatatlan akadály elé.

Onkyo TX-NR838
Onkyo TX-NR838 [+]

HDMI 2.0 csatlakozó révén a 4K/60p videojelek sem okoznak neki problémát, sőt az integrált Qdeo Marvell videofeldolgozó chipkészletnek köszönhetően papíron az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázására is képes. Az Onkyo által is korábban használt Audyssey féle MultiEQ kalibrációs technológiát a cég e termékében lecserélte a saját fejlesztésű, AccuEQ névre hallgató eljárásra. A beépített AM/FM tunerrel ellátott készülék támogatja a HDCP 2.2 tartalomvédelmi szabványt, és néhány internetes alkalmazás közvetlen elérésre is módot ad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onkyo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés