Archos 101 XS tablet mágneses billentyűzettel és egyedi dokkoló állomásokkal

Az Archos főleg olcsóbb tabletjeiről ismert, azonban Gen10 XS sorozatával a felsőbb kategóriában is szerencsét próbálna, ahol bizonyára nem lesz könnyű feladata, hiszen a legnagyobb márkák mind ott (is) tolonganak. A széria első modellje az Archos 101 XS lesz, de idővel egy 97 XS és egy 80 XS variáns is várható, amelyek a név alapján valószínűleg főleg a kijelző méretében és típusában különböznek majd.


[+]

Az Archos 101 XS készülékháza kifejezetten elegánsra sikerült, a lehelet vékony acél betétek és a mindössze 8 mm-es vastagság nem csak esztétikailag kellemes, de remélhetőleg használni is kényelmes lesz. Uutóbbi szempontból nem mellékes, hogy a tablet önmagában mindössze 600 grammot nyom. 10,1” képátlójú kijelzőjének felbontása 1280x800 pixel, az alkalmazott panel pedig MVA típusú, vagyis a színekkel és a betekintési szögekkel biztosan nem lesz gond.


[+]

A megfelelő sebességet egy 1,5 GHz-en ketyegő, duplamagos TI OMAP 4470 SoC biztosítja, mellette pedig a PowerVR SGX544 GPU és 1 GB memória teljesít szolgálatot. Az adatok tárolása 16 GB-nyi beépített memóriájában vagy egy microSD kártyán lehetséges, sőt, egy USB átalakító kábel segítségével bármilyen külső adattárolóval és egyéb eszközzel is összeköthető. Élében egy mini HDMI csatlakozó is helyet kapott, és természetesen az n-es Wi-Fi, Bluetooth 4.0 és GPS kompatibilitás is az alapfelszereltség része, csakúgy, mint az előlapi, HD felbontású kamera.


[+]

Ami viszont már szokatlanabb, hogy a multifunkciós védőtok is a csomag része, amely mágnesesen tapad a kijelzőre, így könnyen és gyorsan eltávolítható. Ezt megfordítva egy teljes, szigetes billentyűzet tárul elénk, amely egy kihajtható támasz segítségével állványként is szolgál. A szintén mágneses megoldásnak köszönhetően a tábla precízen és stabilan dokkol, ezek után egy egységként mozgatható a gép. Dokkoláskor a töltő a billentyűzetbe is dugható, vagyis a tablet töltéséről ekkor sem kell lemondanunk.


[+]

A táblához olyan kiegészítők is elérhetőek, mint például az Archos Speaker Dock, mely 32 wattos hangszóróinak köszönhetően tisztességes minőségben képes kedvenc zenéinket megszólaltatni, valamint egy USB portot is tartalmaz külső adattárolók csatlakoztathatósága végett. Az Archos Docking Station sem egy túl bonyolult szerkezet, a tabletet belehelyezve néhány USB portot és RCA audiokimeneteket vehetünk igénybe, ezzel szinte bármilyen hangrendszerrel összekapcsolhatóvá válik.


[+]

Az Archos 101 XS tablet Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszert futtat, de a gyártó ígéretet tett arra, hogy még az idén megérkezik a 4.1-es (Jelly Bean) frissítés. Vételára 399 dollár lesz, Európába novemberben érkezik.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés