Hirdetés

Az Apple befejezi a Thunderbolt Display gyártását

A vállalat a megrendeléseket csak a készlet erejéig teljesíti.

Az Apple érdekes bejelentéssel élt a héten, ugyanis a bejelentették, hogy befejezik a Thunderbolt Display gyártását és egyben forgalmazását. Ez a termék egy rétegigényt fedett le a vállalat palettáján, ugyanis lehetőséget adott a mobil eszközöket vásárló felhasználóknak arra, hogy nagyobb kijelzőn dolgozhassanak. Ennek megfelelően akár két darab 27 hüvelykes, IPS panelt használó, 2560x1440 pixeles felbontású Thunderbolt Displayt is rá lehetett kötni egy MacBook Pro masinára, ráadásul extraként elérhető volt egy hangrendszer, a FaceTime HD-kamera, valamint egy FireWire 800 és egy Gigabit Ethernet port is.

Nem volt tehát rossz megoldás ez, és a hírek szerint a piac is értékelte, vagyis némileg meglepő, hogy befejeződik a forgalmazása. Persze a vállalat a készlet erejéig teljesíti a megrendeléseket.


[+]

A pletykagyár természetesen beindult a bejelentés hallatára, és valószínű, hogy a forgalmazás beszüntetése egy új modellnek készíti elő a terepet. Ez állítólag már 5K-s felbontást biztosítana, illetve egy grafikus vezérlőt is tartalmazna. Technikailag egyébként ezekben a pletykákban van ráció, mivel a Thunderbolt interfész alkalmas arra, hogy a notebookhoz vezetékkel legyen hozzákapcsolva egy dedikált grafikus vezérlő, ami egyben megoldhatná a sok pixellel operáló kijelző meghajtását.

Persze az sem kizárt, hogy az Apple egyszerűen csak nem tartotta elég jónak a Thunderbolt Display koncepcióját, és inkább megszabadulnak tőle.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés