Befutott az első fotó az Apple A6 felépítéséről

Az Apple A6-os lapkájának belső felépítése már egy ideje fő téma az iparág fórumain, és mindenki találgatja, hogy mi lehet a chipen belül. Szokás szerint az UBM TechInsights szolgáltatja az első fotót a rendszer felépítéséről, melyből rengeteg adat kiderült.

Előzőleg közölt hírünkben a processzormagokat és a memóriavezérlőt gyakorlatilag biztos adatként kezeltük, ami annak köszönhető, hogy az előbbi információkhoz nem kell betekinteni a lapkába. Az IGP esetében azonban csak a PowerVR SGX543-as IP volt biztos, ám az alkalmazott konfiguráció már kérdéses volt.

Apple A6
Apple A6 (forrás: UBM TechInsights) [+]

A friss fotón látszik az IGP, mely – szemből nézve – a kéken kitűnő processzormagoktól jobbra helyezkedik el. A méretes grafikus vezérlőt tüzetesebben megvizsgálva látható, hogy három USSE2 motort használ, vagyis lényegében MP3 konfigurációjú PowerVR SGX543-as megoldásról van szó. Kiindulva abból, hogy az Apple kétszeres tempóelőnyről beszélt a sajtókonferencián levonható az a következtetés is, hogy ehhez – az előbb említett konfigurációban – nagyjából 270 MHz-es magórajel szükséges.

A 32 nm-es gyártástechnológiával készülő lapka pontos mérete is kiderült, ami az UBM TechInsights mérése szerint 95,04 mm². Gyakorlatilag ezzel az Apple A6 főbb titkai lelepleződtek, így már nem kell találgatni, hogy mi van a lapkán belül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés