Hirdetés

Sokat tudó AOC monitor kifejezetten olcsón

Az AOC bejelentette a d2757Ph jelzésű monitort, mely amellett, hogy IPS panelt használ, sztereó 3D-s képességekkel rendelkezik, méghozzá a passzív polarizációs technológiára alapozva. Ebből kitalálható, hogy a térhatás megteremtéséhez passzív szemüvegre van szükség, amiből kettőt csomagol is a vállalat.

Manapság trend, hogy egyre kevesebb cég híve az aktív sztereó 3D-s megjelenítésnek, mivel úgy gondolják, hogy az aktív szemüveg túl sok hátrányt eredményez, mivel tartalmaz elektronikát, azaz időnként újra kell tölteni, emellett felváltva elsötétülnek a lencsék, ami sokak számára zavaró vibráló hatást kelt. Nem véletlen tehát, hogy a vásárlók körében a passzív megoldás a kedveltebb, hiszen az elektronikát nélkülöző szemüveg mindig bevetésre készen áll, továbbá könnyű és olcsó is, valamint a vibrálással sem kell számolni. Vannak azonban a passzív elgondolásnak is hátrányai, ugyanis a függőleges felbontás feleződik, ami a két szem számára elkülönített információt biztosítja.


[+]

A 27 hüvelykes mérettel és 16:9 képaránnyal rendelkező kijelző natív felbontása 1920x1080 pixel. A LED-es háttérvilágítással felvértezett, 60 Hz-es frissítésre képes megjelenítő 5 ms-os válaszidőt alkalmaz – szürkéből szürkébe váltás esetén. A 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező újdonság dinamikus kontrasztaránya 20 000 000:1, míg a statikus paraméter 1000:1.


[+]

A monitorra egy D-Sub és két HDMI 1.4-es interfész került, emellett a termék fontos tulajdonsága még, hogy a keret rendkívül vékony, így ideális megoldás a többmonitoros AMD Eyefinity és NVIDIA Surround konfigurációkhoz, akár sztereó 3D-s meghajtás mellett is.

Az AOC d2757Ph jelzésű monitor három év garanciával rendelkezik, az ajánlott fogyasztói ára pedig 279 euró. A mérethez és a felszereltséghez mérten ez az összeg nem is annyira sok, így ideális ünnepi ajándék lehet belőle.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés