Hirdetés

AOC i2367fh kedvező árú IPS monitor 2 mm-es kávával, úgy ahogy

Hirdetés

Az AOC bejelentette legújabb dizájn monitorát, az i2367fh jelzésű modellt, amely nem csak külsőleg, de a belső tekintetében is ígéretes darabnak tűnik. A külső sokaknak ismerős lehet, ugyanis a gyártó más megjelenítőjénél is alkalmazott hasonló kialakítást, most azonban további trükköket vetettek be a vásárlók lenyűgözésére.

Ilyen például a 2 mm-esnek kikiáltott káva, ami hihetetlenül jól hangzik, nem csak esztétikai szempontból, hanem például egy többmonitoros rendszer esetén is üdvözlendő az ilyen képesség, azonban a specifikációban közölt számadat nem teljesen áll összhangban a valósággal. Az i2367fh kikapcsolt állapotban tényleg úgy néz ki, mintha csak 2 mm lenne az oldalsó és felső keret, ennyi a távolság a takaróüveg és a monitor széle között. Bekapcsoláskor viszont valamelyest módosul a „kép”, ugyanis az üveg alatt némi belső keret is lapul, így a 2 mm a valóságban inkább 12 mm, legalábbis ezt állítják azok, akik már találkoztak a monitorral. Az átlaghoz képest persze még ez is kifejezetten vékonynak mondható, de a káva definíciójának ilyen szabad értelmezése okozhat kellemetlen meglepetéseket a felkészületlen vásárlóknak, akik „vakon” hittek a hivatalos specifikációban.

Ettől eltekintve a többi érték helyesnek bizonyult, vagyis a 23”-es képátlójú, WLED háttérvilágítású IPS panel Full HD (1920x1080 pixel) felbontású, válaszideje pedig 5 ms, tehát a képminőségre bizonyára nem lehet majd panasz. A monitor hátoldalán ezúttal nem találhatunk szabványos VESA felfogatási pontokat, cserébe az i2367fh a mellékelt talpon is állhat, valamint ebből kiemelve a nyak támasztólábként funkcionálva digitális képkerethez hasonlóan használható. Az állvány egyébként döntésen kívül semmilyen más személyre szabhatóságot nem nyújt.

Bemenetei között egy VGA és két HDMI port sorakozik, valamint audió ki- és bemenet is látható, utóbbi a 2 x 2 wattos hangszórókat táplálja. Az AOC i2367fh a nagyobb webáruházak virtuális polcain 189 dolláros vételár kíséretében bukkant fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés