Csak az OEM-ek kapják meg az új FX CPU-kat

Az AMD az E3-ra időzítette az új FX CPU-k bemutatását, melyek elsősorban az extrém magas órajelekkel hívhatják fel magukra a figyelmet. Azt persze az elején le kell szögezni, hogy mindezt csak előre összerakott PC-kben tehetik meg, mivel az FX-9370 és FX-9590 jelzésű processzorok csak az OEM partnerek számára rendelhetők. Dobozos verzió majdnem biztos, hogy sosem készül belőlük, és az AMD ügyelni fog arra, hogy még úgynevezett tálcás kivitelben se tűnjenek fel a webáruházakban.

A Vishera kódnevű lapkára épülő újdonságok paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

AMD Vishera - FX szériás OEM processzorok
Típus Turbo Core órajel
L2 cache
L3 cache
FX-9590 (8 mag) 5 GHz
4 x 2 MB 8 MB
FX-9370 (8 mag) 4,7 GHz 4 x 2 MB 8 MB

Feltűnhet, hogy pár adat esetleg hiányzik, így például az alapórajel, de ez szándékos, ugyanis ezt az adott gép gyártója állítja be. Annyi biztos, hogy ez minimum 300 MHz-cel alacsonyabb a Turbo Core órajelnél. Ehhez kapcsolódik majd a TDP limit is, ami szintén egyéni preferencia kérdése (természetesen meg van határozva egy maximum érték, ami 220 watt). Gyakorlatilag az AMD csak pár adatot specifikál, míg a többi lényegében paraméterezhető.


[+]

Az új, Socket AM3+ tokozású FX processzorok lényegében akkor éri meg az OEM-eknek, ha gyárilag tuningolt PC-ket forgalmaznak. Mivel ennek nyugaton igen nagy piaca van, így az OEM-ek számára értékes megoldások lesznek. Már csak azért is, mert a termékek specifikálását az AMD elvégzi a gépet összerakó cég helyett, amivel rengeteg pénzt lehet spórolni.

Az AMD FX-9370 és FX-9590 nem rendelkezik listaárral, de bizonyos, hogy drága megoldásokról van szó. A gyárilag tuningolt PC-k összeszerelésére szakosodott Maingear már jelezte, hogy építenek gépet az új termékekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés