Acer Vertion M430: a belépő szintű Windows 8-as asztali üzleti PC

Az Acer Veriton szériás asztali gépeinek kínálata meglehetősen szélesnek mondható, mivel nem csak hagyományos formavilágú PC-ket kínálnak, hanem különlegesen vékony, vagy akár monitor hátuljára csavarozható méretben is gyártanak gépeket. Azonban a hagyományos méretkategóriák még mindig a legkeresettebbek közé tartoznak, így nem csoda, hogy az idei év első újdonsága is egy ilyen, Vertion M családba tartozó PC.


[+]

Pontosabban a Vertion M430, ami egy belépő szintű üzleti számítógép, az alapvető irodai munkák elvégzésére szakosodott, erről tesz tanúbizonyságot hardvere is, aminek alapja kimerül egy Intel H61 vezérlőhíddal rendelkező alaplapból és egy Intel Core i3-3220 (Ivy Bridge) processzorból. Ehhez hozzácsaptak még 2x2 GB DDR3 memóriát és 1 TB-os WD merevlemezt, illetve a processzor IGP-je helyett egy PCIe foglalatba illesztett AMD Radeon HD 7350 kártyát kínálnak. Az alaplapra integrálva érkezik a Gigabit Ethernet vezérlő, de az M430-ast vezeték nélküli csatlakozási képességgel is felruházták, szintén egy PCIe foglalatba ültetett kártya formájában, aminek két antennája cserélhető, vagy ha nincs rá szükség, akkor szimplán lecsatlakoztatható.


[+]

A tápellátást egy 300 wattos FSP tápegységre bízták, a processzorhűtő pedig a Cooler Master terméke. A házon belül viszonylag rend uralkodik, s bővíthetőségre is van lehetőség, hiszen az 5,25" és számos 3,5"-es tárolók helye üresen áll. Maga a számítógépház egy egyszerű darab, egyedül a tető és az előlap találkozásánál lévő, előlapi I/O kivezetéseket tartalmazó kiemelkedés hoz valami izgalmat a formavilágba, ami egyébként fogantyúként is szolgál, tehát ide-oda pakolása, esetleg hurcolása sem olyan problémás.


[+]

Az Acer Veriton M430 működés közben nem túl zajos, de nem is teljesen néma; egy alapzajjal rendelkező irodai környezetben ez nem sokaknak fog feltűnni. Természetesen az összeállításhoz jár egy alap egér és billentyűzet is, így vásárlás után egy monitort hozzákapcsolva azonnal használatba lehet venni. Ez akár lehet érintőképernyő is, ugyanis a gép 64 bites Windows 8 Pro operációs rendszert kap alapból. Mindez cakk-pakk idehaza 3 év garanciával 149 990 forintba fog kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények