Acer blog: új B szériás üzleti monitorok még az idén

Az Acer a notebookok és asztali PC-k mellett a monitorok piacán is otthonosan mozog, így komplett megoldást tudnak kínálni a vásárlóknak, ha erre lenne igény, mert alapvetően ezeket a vállalat külön értékesíti. Korábban is voltak kijelzők a gyártó kínálatában, akár 3D-s és érintésérzékeny modelleket is beszerezhettünk, de az üzleti, felsőbb kategóriás modellek egy ideje nem képezték szerves részét a választéknak, ahol többnyire TN+film panellel találkozhattunk rendszeresen.


[+]

A B6 szériával viszont a dolgok állása változni látszik: visszafogott, matt külső és panel, viszonylag keskeny káva (a kategóriához mérten), minden irányban állítható állvány, 90 fokban elforgathatóság (portré mód), többféle képátló, különféle panelek. Mit jelent ez utóbbi a gyakorlatban? A Full HD-s, 24"-es – szélesvásznú – B246HL lesz leghamarabb elérhető, ami TN+film panelt vonultat fel, és szintén ilyen panel lesz a 19"-es szélesvásznú modellben is. Ennél sokkal érdekesebb, hogy kilátásban vannak 23" és 27"-es variánsok is, természetesen IPS panellel, ahogy ma elvárható, ráadásul a nagyobbik kijelző nem csak Full HD-s felbontással, hanem WQHD-s változatban is napvilágot lát.


[+]

Egy kipróbálás erejéig megkaptuk a B246HL típus egy példányát, mivel kíváncsiak voltunk, hogy mire számíthatunk az új modellekkel kapcsolatban, hiszen a 23 és 27 colos darabok is ugyanilyen felépítésű házban érkeznek, tehát nem a képminőség érdekelt bennünket (TN+film panel lévén úgysem tudna újat mutatni), hanem sokkal inkább a felépítés és az extrák voltak célkeresztben. Az első ilyen a már említett állvány, ami kategóriájában kiemelkedően tág határok közötti állítási lehetőséget biztosít. A magasság 0-150 mm-es tartományban állítható, a dönthetőség terén -5 és 35 fok között gazdálkodhatunk, az elforgatáshoz pedig 120 fok (azaz kétszer hatvan fok) áll a felhasználó rendelkezésére. Természetesen a portré módról se feledkezzünk meg, tehát a munkakörnyezetnek megfelelő beállítás megtalálása nem lesz nehéz.

A B246HL típuson nem volt USB hub és HDMI sem, de a nagyobbik modellről ez sem fog lemaradni, és a hírek szerint egyben MHL kompatibilis lesz
A B246HL típuson nem volt USB hub és HDMI sem, de a nagyobbik modellről ez sem fog lemaradni, és a hírek szerint egyben MHL kompatibilis lesz [+]

Érdemes megjegyezni, hogy a négyszögletes talp fixen az asztalon foglal helyet, a képernyő forgatása tehát a masszív állvány elforgatásával történik, amiről nem maradt le a kábelrendezéshez használható kivágás sem. A talp formája és felépítése már csak azért is fontos, mivel felső részének a széle egy apró mágneses felületet rejt, ami alkalmas arra, hogy iratokat tűzzünk a monitor talpához gemkapocs vagy egyéb apró fémtárgyak segítségével. Ezen a modellen még nem volt, de az idén érkező újdonságokban már lesz USB 3.0-s csatlakozó is, pontosabban kettő, melyek közül az egyik kikapcsolt állapotban is képes energiával ellátni a hozzá csatlakoztatott eszközt, mintegy töltőként funkcionálva. Ezenkívül egyes modellek hátuljára egy apró akasztó is kerül, amire a kis méretű Vertion PC-ket lehet felaggatni.


[+]

Egyelőre az árakról korai lenne nyilatkozni, de hamarosan minden kiderül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények