Acer blog: alul-felül frissülnek az Aspire notebookok

A különleges zsanérral és átrendezett felépítéssel megbolondított Acer Aspire R7 notebookot bizonyára nem kell bemutatni, hiszen a fura szerzetet a New York-i bemutatón és egy teszt keretein belül is részletesen körbejártuk. Ez azonban még az Intel Haswell processzorok megjelenése előtt történt, tehát kézenfekvő volt, hogy ez lesz a következő frissítés az R7 esetében, hiszen zászlóshajónak számító termékről beszélünk, aminek követnie kell a trendeket. Hogy pontosan mely CPU-k kerülnek az R7-be, arról egyelőre nincs információnk, de a vékony külseje révén továbbra is csak alacsony fogyasztású darabok jöhetnek szóba.

Acer Aspire R7, nemsokára Intel Haswell központi egységgel és aktív tollal
Acer Aspire R7, nemsokára Intel Haswell központi egységgel és aktív tollal [+]

Nem csak ez az egyetlen újítást az R7 kapcsán, hanem a tollas bevitel támogatása olyan szinten, hogy a géphez az Acer mellékelni fog egy aktív tollat és számos szoftvert, amivel könnyedén ki tudjuk használni az ebben rejlő lehetőségeket. Emellett az AccuFinger is a csomag része lesz, ami megkönnyíti a kijelzőn megjelenő kis méretű elemek, ikonok ujjal való "eltalálását", ha épp nem a tollat használnánk. A változások viszont nem érintik a gép árát, az alapkonfiguráció továbbra is 999 eurós árcédulát fog viselni. Felbukkanása a negyedik negyedévben várható.

Nem csak a felsőházban, hanem az alsóbb régióban, azaz az Aspire E1 szériában is lesznek újdonságok. A 14 és 15,6 hüvelykes méretben készülő, de kategóriájukban legvékonyabbnak számító Acer Aspire E1-es modellekben szintén felbukkan a Haswell platform, ám nem szabad elfelejteni, hogy alapvetően olcsó gépekről beszélünk, így vélhetően a többség a ma frissen bejelentett Pentium és Celeron modellek köré lesz felépítve. Ezenkívül az AMD-s választék is bővül új A szériás processzorokkal, de konkrét típusokról ezúttal sincs pontos információ.

Az új E1-esek rendelhetőek lesznek 10 pontos érintésérzékeny kijelzővel, illetve opcionálisan dedikált VGA-kkal. A 14"-es gépekben NVIDIA GeForce GT 720M GPU ketyeghet, míg a nagyobbakban a GeForce GT 720M mellett a GeForce GT 740M és az AMD Radeon HD 8000M család egyes típusai is felbukkannak. Továbbá mostantól mindegyik E1 szériába tartozó gép M-Disc Ready DVD meghajtóval érkezik, ami lehetővé teszi, hogy a speciális M-Disc optikai adattárolóra másolt információk sokkal tovább megőrizzék épségüket, mint a hagyományos korongok.

A 399 eurós kezdőárú E1-esek mérettől függően többféle színben, ezüstben, feketében és fehérben (14"), illetve feketében, pirosban és acélszürkében (15,6") lesznek megvásárolhatóak október közepétől.

Természetesen az itt felsorolt gépek mindegyike megtalálható lesz a héten kezdődő berlini IFA kiállításon, így vélhetően a processzorra vonatkozó pontos technikai paraméterek is kiderülnek.

Azóta történt

Előzmények