Acer blog: Acer Aspire V5-551G AMD Trinity-vel – akku, zaj és melegedés teszt

Az ezt megelőző, témával kapcsolatos blogbejegyzésünk végén azt ígértük, hogy most a grafikus teljesítménnyel kapcsolatos eredményeket fogjuk közölni, ám sajnálatos módon történt egy kis baleset (szerencsére nem a szóban forgó tesztgéppel), amiről majd szintén lesz egy bejegyzés, de emiatt a VGA mérése egy picit csúszik. Cserébe, hogy haladjunk a témával, előrébb hozzuk az akkumulátor üzemidejével és a melegedéssel kapcsolatos eredményeket.

Az Aspire V5-551G-ben egy, a gép méretéhez képest nem túl combos, 37 Wh teljesítményű lítiumion akkumulátor dolgozik, így ne várjunk 8 órás üzemidőt, noha ez nem az Acer Timeline termékvonal, így nem is lenne jogos. Az energiatakarékos olvasási tesztben 5,3 órás, azaz pontosan 318 perces üzemidőt könyvelhettünk el, tehát ez a maximum, amit ki tudunk belőle csikarni. Videózással 187 percet mértünk, azaz egyetlen bő háromórás film fér bele a keretbe. A teljes terhelés már két mérést kívánt, hiszen itt két opció kínálkozott: csak az APU grafikus vezérlőjét használjuk, vagy aktiváljuk a Dual Graphics-ot. Előbbivel 81 percet mértünk, míg utóbbival már csak 61 percre volt elegendő a tárolt energia.

Az Acer V5 akkumulátora nem túl nagy méretű, de kapacitása is csupán 37 Wh
Az Acer V5 akkumulátora nem túl nagy méretű, de kapacitása is csupán 37 Wh

A gépet megizzasztottuk egy kicsit, hogy képet kapjunk a burkolat melegedéséről és a zajszintről is. A 45 perces teljes terheléses teszt után a 21°C-os szobában a csuklótámaszon és touchpadon 24-27°C-os eredményeket mértünk. Ennél melegebb volt a billentyűzet és a felette lévő rész, pontosabban a belső elrendezésből fakadóan ezeknek a bal oldala, ahol 32-34°C-ot regisztráltunk – a jobb oldalon csupán 25°C-ig melegedett. Alul, a processzor tájékán (nagyjából a mértani középpontban), 41°C volt a legmagasabb hőmérséklet, máshol 26-33°C közötti értékeket tudtunk leolvasni. Ezek fényében nem túl meglepő, hogy a hűtés sem túlságosan hangos (nagyjából 25 dB zajkibocsátást mértünk) és a hangszíne is elviselhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények