Hirdetés

Abee Acubic D80 midi ház – kívül belül rozsdamentes acél

A japán Abee nagyon belejött a prémium számítógépházak gyártásába, az utóbbi időben csak úgy ontják magukból a legkülönfélébb termékeket, ráadásul ezek megjelenése, anyaghasználata és felépítése is igen egyedinek mondható a piac többi szereplőjéhez képest. Legújabb alkotásuk az Acubic D80 ház, amely a korábbi alumíniumcsodákkal ellentétben rozsdamentes acélból készült: a vázat 0,8 mm-es, az egyenként leszerelhető takarópaneleket pedig igen vaskos, 1 mm-es acélból gyártották. Ennek köszönhetően igen masszívra sikeredett az építmény, ezáltal a gyártó szerint a különböző vibrációkból adódó zajok eliminálásában is jól teljesít.


[+]

A midi torony 204 x 426 x 415 mm-es kiterjedéssel és 8 kg-os tömeggel rendelkezik, külső burkolata fekete vagy fehér színű, a fényezés pedig matt, így kevésbé hajlamos az ujjlenyomatok gyűjtésére. Egy alsó és egy felső lekerekítésen kívül igen szögletes és szó szerint egysíkú a dizájn, tervezésénél a mostanában divatos minimalista stílust részesítették előnyben. Első pillantásra semmilyen légbeömlő rés vagy kopoltyú nem látszik, hogy minél egységesebb legyen az összkép, ez viszont felveti a kérdést, hogy vajon a két elülső 120 mm-es ventilátor mégis hol szipákolja be a friss levegőt? Erre az egyetlen logikus válasz, hogy az előlap és a váz között méretes légrés tátong, a rendszerbe pedig minden bizonnyal alul jut be a levegő.

Szemből egyébként két 5,25”-es külső meghajtóhely alatt található a bekapcsoló gomb és a visszajelző LED-ek, az előlapi I/O kivezetések (2 x USB 3.0 port, fülhallgató kimenet, mikrofon bemenet) az alsóbb régiókban kaptak helyet.

Belseje sem igazán követi  a szokásos utat, ez főleg igaz a 3 darabból álló merevlemezkeretre. Ennek egyik része normál orientáció mellett a ház aljában lapul az alsó ventilátor árnyékában, ebbe 2 x 3,5”-es HDD rögzíthető. Majd némi szünet után a további két keret következik, ezek azonban függőlegesen sorakoznak a jobb helykihasználás végett, az egyikbe 2 x 2,5”-es, a másikba pedig 2 x 3,5”-es adattároló építhető. Nem kívánták fröccsöntött műanyagelemekkel terhelni a belteret, ezért nem is forszírozták a szerszámmentes szerelhetőséget, mindent csavarral kell rögzíteni.

A moduláris merevlemezkeret miatt legalul 270, a videokártyák környékén pedig 370 mm áll rendelkezésre a bővítőkártyák számára, a processzorhűtő magasságát pedig 170 mm-ben maximalizálták. A táp helyét szintén a mai trendekkel ellentétben felül alakították ki. A megfelelő huzatról a már említett két 120 mm-es elülső és egy 120 mm-es hátsó ventilátor gondoskodik.

A fekete (ACE-D80-SBK) és fehér (ACE-D80-SW) színű Abee Acubic D80 midi ház japánban 256 dollárnak megfelelő jenért került a boltok polcaira, vagyis a prémium anyaghasználatnak és a minőségi megmunkálásnak alaposan megkérik az árát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abee

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés