A Dell nem használ AMD processzorokat

A Dell képviselői – akik tavaly még erősen érdeklődtek az AMD 64 bites technológiái iránt – múlt hét végén kifejtették, hogy nem kívánják használni az AMD Athon 64 és Opteron CPU-it számítógépeikben.

Kevin Rollins nyilatkozatában kifejtette, hogy költség szempontjából problémás lenne termékpalettájukra AMD központú megoldást felvenni. Szerinte a PC-s felhasználók át akarnak majd térni a 64 bites platformra, de ennek még piaci értelemben nem jött el az ideje.

Nem ez az első eset, hogy a Dell visszautasítja az AMD processzorokat. 2000-ben, amikor az Athlon CPU-k már nagyon népszerűek voltak a hardverfanatikusok körében, Michael Dell a következőt nyilatkozta: „Az AMD rendszerek sokkal törékenyebbek… mint a megfelelő Intel megoldások”.

A Dell már többször érdeklődött a még erősen fejlesztés alatt álló AMD termékek iránt, de amikor ezek megjelentek, sohasem használta fel őket. Miért? Nos, a Dell az Intel talán legközelebbi partnere, aki mindig megkapja a CPU szállítmányokat - méghozzá jelentős kedvezménnyel - cserébe azért, hogy kizárólagosan Intel processzorok kerüljenek a Dell gépekbe. Így érthető, miért nem éri meg „költség szempontból” AMD-s rendszereket építeni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés