2001: Űrodüsszeia HAL 9000 PC mod

Egy svéd művész, Love Hultén számára már nem ismeretlen a számítógép modding világa, hiszen a tavalyi év folyamán elkészült Sputnik 0667 retro hatásával igazi kuriózumnak számított az egyedi PC-k világában. Akkor sikerült egy olyan, alapvetően fából készült komplett egybegépet készítenie, amely leginkább úgy nézett ki, mintha egy régi rádió és egy Commodore PET házasításából született volna. Azonban fantáziájának nem tudott megálljt parancsolni, és máris itt a következő agyszüleménye, az M4 koncepció, mely talán még az imént említett Sputnik 0667-nél is jobban sikerült szerkezet lett.


(forrás: Designboom) [+]

Első ránézésre legszembetűnőbb vonása az előlapján középen elhelyezkedő vöröses, szemszerű lencse, amit a 2001: Űrodüsszeia című, 1968-ban készült film ihletett. Pontosabban a benne megformált intelligens számítógép, a HAL 9000 (Heuristically programmed ALgorithmic computer), amely fizikailag soha nem öltött formát, csak a különféle berendezéseken egy vörös kameralencse mutatta jelenlétét a fedélzet különböző pontjain.


(forrás: Designboom) [+]

Sajnos a képeken kívül semmilyen plusz információt nem sikerült megtudni a készítés mikéntjéről és a felhasznált alkatrészekről, de annyi bizonyos, hogy a számítógépház és a monitor kávája diófából készült, megmunkálása precíz és igényes. Az előlapi „szem” valójában egy nagyítólencsét rejt, ezen keresztül lehet bekukkantani a gép lelkébe. Az emellett található mechanikus kar funkcióját is homály fedi, már ha egyáltalán nem csak látványelem, de lehet, hogy a gép bekapcsolására jó, esetleg a lencsét mozgatja. Hátlapja is jól illik az összképbe, ahol a diszkréten megbújó csatlakozókat egy nyomtatott áramkör huzalozására hajazó minta kötöget össze. Ilyen egy tökéletes casecon!


(forrás: Designboom) [+]


(forrás: Technabob) [+]


(forrás: Technabob) [+]


(forrás: Technabob) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés