1 TB-os Surface Book és Surface Pro 4 Európában: ez fájni fog

2016 januárjának végén röppent fel a hír, hogy a Microsoft megduplázza a Surface Book és a Surface Pro 4 addig elérhető legnagyobb tárkapacitását. Ezzel mindkét modellnél 1 TB-osra hízott a legnagyobb tárhely opció, ám ezzel együtt 500 dollárral hízott az ára is. A redmondi vállalat ráadásul csak a legerősebb gépekbe szerelte az 1 TB-os M.2 foglalatba illeszkedő SSD-ket, így már alapból magasról indult a gépek ára.

Az 1 TB-os modell azonban eddig csak és kizárólag az Egyesült Államokban volt elérhető, ám a Microsoftnál úgy döntöttek, mostantól az európai vásárlók számára is lehetővé teszik, hogy vásároljanak ezekből a masinákból. Természetesen változatlanul csak és kizárólag a legerősebb hardverkiszerelés mellé kérhető a nagyobb SSD, mely alapból sem egy olcsó játék: az 512 GB-os Surface Pro 4 2200 euróba, míg a Surface Book 2600 euróba kerül.

Microsoft Surface Book és Surface Pro 4 Microsoft Surface Book és Surface Pro 4
Microsoft Surface Book és Surface Pro 4 [+]

A hideg vizes zuhany viszont csak ezt követően jön, hiszen az előbbi sorrendnek megfelelően 2980 és 3550 eurót kell majd az 1 TB-os SSD-vel felszerelt gépekért fizetni. Ez azt jelenti, hogy a plusz 512 GB-ért 780 és 950 eurós felárat kérnek, ami azért eléggé messze van az USA-ban felszámolt 500 dollártól, arról nem is beszélve, hogy elég érdekesen mérik a Microsoftnál az SSD-k fajlagos költségét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés