Már a Sparkle is jegyezhet fehérbe öltöztetett videokártyákat

A gyártó egy 8 és egy 16 GB-os, inteles modellel jelentkezett, amiket ránézésre nem igazán tudnánk megkülönböztetni egymástól.

A Sparkle bemutatta az első olyan grafikus vezérlőit, amelyek fehér burkolati elemmel, hátlapi takarólemezzel, illetve légkavarókkal érkeznek, azonban a patyolat kivitelük nem teljes, mivel a nyomtatott áramköri lapjaik kékek maradtak.


[+]

Az Intel Xe HPG mikroarchitektúrára építkező, 2,5 slotos megoldások a Luna termékcsalád képviselőiként jönnek, és közös jellemzőjük a 281 mm-es hossz, a 131 mm-es magasság, a félpasszív működést támogató, 100 mm-es (dupla golyóscsapágyas) szélgépeket hadrendbe állító, kétventilátoros blokk, a szellőzőrésekkel perforált backplate, a 256 bites memóriabusz, a két 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozó, a 225 wattos TBP, a lélegző effektes, kéken pislákoló fénydísz, valamint az I/O kereten található videokimenetek négyesfogata (három DisplayPort 2.0, egy HDMI 2.0b aljzat).


[+]

A szerényebbik, 8 GB GDDR6 VRAM-mal szerelt konstrukciót Intel Arc A750 ROC Luna OC Editionnek hívják, amelynek fedélzetén a GPU maximum 2200 MHz-en dolgozat, míg a memória effektív órajele 16 GHz.


[+]

A 2300 MHz-en dolgozó GPU-val megáldott, 16 GB-os nagy testvér a Intel Arc A770 ROC Luna OC Edition, aminek 16 GB-nyi, 17,5 GHz-es effektív órajelre konfigurált GDDR6 VRAM-mal várja a leendő tulajokat.


[+]

A cég azokról sem feledkezett meg, akik inkább a sötétebb köntöst hordó VGA-kat preferálják jobban, ugyanis az egyelőre kérdéses vételárú duó tagjaiból  A750 és A770 ROC OC Edition néven  készül fekete változat is.

Előzmények

Hirdetés