Vezetékmentes klaviatúra a 8 bites Nintendo gépek rajongóinak

A 8BitDo hot swapes fiókája a NES/Famicom vizuális nyelvét beszéli, és a hozzá adott, pofás kis extrával együtt is kijön 100 dollárból.

A perifériákban és kiegészítőkben utazó 8BitDo bejelentette, hogy előrendelehetővé tették klasszikus Nintendo "ízesítésű" mechanikus billentyűzetüket, a kétféle kivitelben készülő, vezeték nélküli Retro Mechanical Keyboardot.


[+]

A TKL formátumú, 87 gombos megoldás gyorscserés foglalataiban öttűs, kattogós/taktilis Kailh Box V2 White kapcsolók állomásoznak, amelyek 45 gF-os kezdeti erőkifejtést igényelnek, és a 3,6 mm-es billentyűút 1,8 mm-es pontján regisztrálják a leütést. Említést érdemel, hogy a Cherry-féle szárú kupakokkal kompatibilis switch-eket gyári kenésben részesítették, és dobozszáruknak hála ellenállóak a porral szemben.


[+]

Az MDA-szerű profillal megáldott PBT billentyűsapkákra mártásos technikával vitték fel a karaktereket, és míg az apparátus N Edition változata a Nintendo harmadik generációs konzoljának az Észak-Amerikában, illetve Európában árusított variánsának színeiben feszít (NES – Nintendo Entertainment System), addig a Fami Edition nevű verziója az eredeti, Japánban értékesített Famicomot (Family Computer) idézi.

[+]

Az US ANSI kiosztású, top mountos (és fixált dőlésszögű) beviteli eszköz 2,4 GHz-es rádiófrekvenciával, Bluetooth LE-vel vagy a 2000 mAh-s akkumulátor töltésére is használt USB Type-C/Type-C kábellel csatlakozhat a célgéphez, és a nagyjából 200 órára elegendő kakaót raktározó telepek mintegy 4 óra leforgása alatt "tankolhatók" csurig.


[+]

A bal felső sarokban kapott helyet az üzemmód-váltó a dedikált hangerőszabályzó valamint három bónusz gomb társaságában, a jobb felső szélen egy ismerős küllemű power LED tanyázik, hátul pedig négy konnektort találhatunk a mágneses dongle tartó szomszédságában, amik fölé A, B, X és Y betűket kanyarítottak. Ezekbe négy, Dual Super Buttons névre keresztelt gombpárt köthetünk be, noha alapból csak egyet mellékelnek a klaviatúrához. E jópofa, (nettó) 20 dolláros kütyü nem más, mint két óriási, szoftvermentesen makrózható, Switch, illetve X-input módban hajtható gomb, ami a 8 bites masinák kontrollereinek dizájnjából merít.


[+]

Az applikációs hátországot egyébként a 8BitDo Ultimate Software V2 jelenti Windows 10 és 11 platformokon, azonban hírünk tárgya Android 9.0 (vagy újabb) operációs rendszerrel is együttműködésre bírható. A (nettó) 100 dollárt kóstáló, NKRO-s termék szállítása szeptember 20-án veszi kezdetét.

[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés