Hirdetés

Az Intel Z490 chipset tesztje ASUS ROG Maximus XII Hero (WI-FI) alaplappal

Az új Maximus Hero alaplap és egy Intel Core i5-10400 processzor segítségével nyertünk bepillantást az Intel új, Z490-es chipsetének rejtelmeibe.

Hirdetés

Játékok

Játéktesztjeinkben jelen cikktől számítva a játékok beépített benchmarkja helyett az AMD által fejlesztett OCAT (Open Capture and Analytics Tool) szoftvert használjuk, mely a DirectX 11 mellett a DirectX 12 és a Vulkan alatt futó címek teljesítményét is igen pontosan képes mérni. Mivel ezzel megváltozott a tesztkörnyezet, nem éreznénk igazságosnak, hogy az új értékeket a korábbi eredményekkel vessük össze, ezért újra lemértük a jelenleg rendelkezésünkre álló processzorokat, a továbbiakban pedig ezeket a grafikonokat bővítjük az új tesztalanyok eredményeivel.

A grafikonok között többféle eredményt is találunk, játéktól függően hol az egyik, hol a másik versenyző tudott magasabb teljesítményt felmutatni. Legtöbb esetben azért láthattunk gyorsulást, ez különösen az F1 2019 alatt mért eredményre igaz. Összességében viszont nem mondanánk, hogy csak játék miatt érdemes lehet meglépni a váltást, hiszen az újdonság előnye nem akkora, mint amit az alkalmazástesztek alatt láthattunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés