Hirdetés

X-Micro F610 lejátszó

Külsőségek

Ismét egy flash memóriás zenelejátszó landolt szerkesztőségünkben, ezúttal az X-Micro termékkínálatából. Ahhoz, hogy egy ilyen divatos kütyü sikeres legyen, sok szempontnak meg kell felelnie. Legyen trendi, szép, okos, lehetőleg szóljon szépen, és az sem árt, ha jó az ára. Szintén fontos a név. Az iPod mellett már megtanultuk a Zen és újabban a Zune nevet, de a többi gyártó is igyekszik valami hangzatosat kitalálni. Ezen a téren még van mit behoznia az X-Micronak, hiszen az X-VDO MP4 F610 nem hangzik valami jól.

A felszerelés mondhatni klasszikus. A kis hangkeltő mellett USB kábelt, fülhallgatót, nyakpántot, használati útmutatót és telepítőlemezt találtunk a dobozban. A készlet egyetlen szokatlan eleme a kis erszény. Vajon, ha belerakjuk a lejátszót, akkor hogyan tudjuk kezelni majd? Persze utazáskor, szállításkor azért jól jöhet. Egy kicsit erőltetve a lejátszó és a füles mellé még az USB kábel is belefért.

Az X-VDO MP4 F610-nek természetes a formája, leginkább egy lapos kőre emlékeztet. A méretes, 128x128 képpontos OLED kijelző és alatta a négyállású gomb - közepén az ötödikkel - kényelmes és pontos kezelést biztosít. Szerintünk jobb megoldás, mint a kis joystickok.

További apró gombok és csatlakozók találhatóak a peremen. A jobb oldalra került a menü előhívója, a fedél alá a mini-USB csatlakozó. Felül van a bekapcsoló és a billentyűzár retesze. A bal oldalon található a fülhallgató csatlakozója és a hangerőszabályzó. Utóbbinak lehetnének nagyobbak is a gombjai, mert így viszonylag nehéz a kezelésük. A mikrofon a kijelző króm keretébe került, középre.

Hátul csak a szép, fényes felültetet csodálhattuk meg, hiába kerestük az elemeket rejtő fedelet. A lejátszó egy 530 mAh-s beépített akkumulátorról kapja az energiát, amelyet USB-n keresztül lehet tölteni. A hátlapon találtunk egy süllyesztett reset gombot és egy fület a nyakpántnak.

A fülhallgató átlagos, nyakba akasztható darab. Érdekessége a vezetéket vizuálisan vékonyító átlátszó borítása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés