Hirdetés

WayteQ Moviebox CX: androidos set-top box

Értékelés

Maga az ötlet, hogy egy set-top boxot és egy androidos eszközt mixeljenek össze, teljesen rendben van, hiszen amelyik tévéből hiányzik a digitális tévétuner, abba okostévé-rendszert sem építettek, viszont a megvalósítás nem sikerült hibátlanra, pedig az alapok jók. Működés közben a készülék stabil, nem fagy le, és nem indítja újra magát se szó, se beszéd, ami nevetséges módon még mindig nem magától értetődő az ehhez hasonló Android-alapú eszközöknél, ugyanakkor az alkalmazásoknak csak egy hányada használható az érintésérzékeny képernyő hiányában.

Ráadásul a készülék mellé járó távirányítóval ezek vezérlése egy kínszenvedés, USB-n csatlakoztatott egér és billentyűzet nélkül teljesen felesleges ebbe belevágni. A szobán keresztülkúszó kábel azonban nem kifejezetten esztétikus és kényelmes megoldás, tehát jobb egy vezeték nélküli technológiára épülő kiegészítő mellett dönteni, ami viszont nem kifejezetten olcsó mulatság. Erre megoldást jelenthet a mozgásérzékeny távirányító is, viszont ez is plusz pénzbe kerül. Persze az ideális az lenne, ha egy olyan távvezérlő volna a dobozban, amelyen van tapipad és beépített klaviatúra, de ez biztos megdobná az árat.

Set-top boxként remekül használható a Moviebox CX, a jelfeldolgozás jól működik, ennek köszönhetően egy kisteljesítményű szobaantenna is elég neki, emellett a kapcsolódó szolgáltatások, tehát a műsorrögzítés és az EPG sem hiányoznak. Médialejátszóként vannak hiányosságai, leginkább az egyes nagyfelbontású videók akadozását kell itt megemlíteni, de ettől még tény, hogy képnézegetésre, zenehallgatásra és filmezésre is alkalmas. Dizájndíjat nem fog kapni a külsejével, viszont ez ebben a termékkategóriában nem is fontos. 20 000 forintos ára egyáltalán nem vészes; ha valaki külön venne egy set-top boxot és egy androidos kütyüt, nagyjából ennyiből jönne ki alaphangon. Mindent összevetve: az ötlet jó, és bár az eszköz korántsem tökéletes, azonban az irány jó, a fő funkciók működnek és az ár sem vészes. Aki nem vár tőle túl sokat, az nem fog csalódni benne.


Wayteq Moviebox CX Android-alapú set-top box

A Wayteq Moviebox CX Android-alapú set-top boxot a Wayteq magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés