WayteQ Moviebox CX: androidos set-top box

Digitális tévézés, netes tartalmak

DTV

Hirdetés

A csatornakeresés gyors és egyszerű folyamat, elindítása után nagyjából öt perccel már kezdődhet is a tévézés. A jelfeldolgozás rendben van, hiszen az eszköz egy átlagos, kisteljesítményű beltéri antennával is képes volt különösebb gond nélkül együttműködni, legalábbis Budapest közepe táján. Egyszer-kétszer azért pillanatokra szétesett, bepixelesedett a kép, de ezen egy komolyabb antennával lehet segíteni. Tévézés közben egy gombnyomással a műsor tartalmán kívül lekérhető információ a jel erősségéről és a jel minőségéről, ami segíthet az antenna megfelelő pozíciójának megtalálásában.


Az Elektronikus Programmagazin külseje ma már egy kicsit korszerűtlennek számít, de ennél fontosabb, hogy egyszerre mindössze egyetlen csatorna 8 programja fér ki a kijelzőre. A műsorok sajnos típusuk szerint nem listázhatóak, viszont egy rövid tartalmi leírás itt is elolvasható róluk, illetve a felvétel időzítése is az EPG-ben állítható be. Ehhez egyébként mindössze egy USB-n keresztül csatlakoztatható külső merevlemezre van szükség, tehát a Moviebox CX úgy is használható, mint egy hagyományos videomagnó.

Netes tartalmak

A alkalmazások letöltése szokás szerint a Google Play-en keresztül történik, a már meglévők pedig egy kulturált grafikus kezelőfelület segítségével menedzselhetőek. Itt a sebességgel nincs gond, egész gyorsan lehet keresgélni a programok között, és a telepítéssel is pikk-pakk végez. A futtatás során viszont már akadnak problémák, elsősorban azért, mert az appok jó részét érintőképernyőre optimalizálták, így kezelésük a hagyományos vezérlőeszközökkel kicsit körülményes. Sőt jó néhány olyan is akad, elsősorban a játékok között. amelyik érintőképernyő hiányában nem is működik, hiszen a távirányítóra, egérre nem reagál.

Legalábbis addig, amíg a felhasználó nem újít valahonnan egy mozgásérzékeny távvezérlőt, amelyet ötezer forintos áron a Wayteqtől is be lehet szerezni. Ez nagyjából úgy funkcionál, mint a Nintendo Wii kontrollere vagy az LG-féle Magic Remote távvezérlő. Tehát kaszálni kell vele a levegőben, és ennek hatására mozog a képernyőn a kurzor, ami valamelyest segít a dolgon, de mindent összevetve a kényelmi faktor csak megközelíti azt, amit egy érintésérzékeny kijelző kínál. A Google Play óriási kínálatának hála azért számos egyéb hasznos alkalmazás letölthető, de aki játszani szeretne, annak nem ez az ideális megoldás.


Az Explorert idéző ikonra kattintva megnyíló, Flash-támogatású böngésző néha meg-megdöccen, de alapvetően megfelelő a sebessége, azaz senki sem fogja kitépni a haját szörfölgetés közben. Egy bibi van vele csak, mégpedig hogy az oldalak mobil eszközökre optimalizált verzióját hajlandó csak betölteni, ami egy nagy tévén elég furcsán néz ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés