WayteQ Moviebox CX: androidos set-top box

Bekapcsolva

A termékbe egy Amlogic 8726 M3 SoC került 1 GB DDR3 RAM, Mali-400 MP grafikus vezérlő és 4 GB tárhely társaságában. A bekapcsolást követően körülbelül 80 másodpercre van szükség ahhoz, hogy felálljon a rendszer, ami ebben a termékkategóriában kifejezetten soknak számít. Viszont cserébe a működése gyors, a vezérlőeszközök gombjainak megnyomására sebesen reagál. Fagyni sem fagyott, és önújraindítást sem produkált, amit még sajnos 2014-ben is pozitívumként ki kell emelni az ilyen eszközöknél.

Az Android 4.0-ra épülő rendszer kezelőfelülete kifejezetten felhasználóbarát. Amellett, hogy magyarul is tud, az eligazodást nagy színes ikonok segítik, úgyhogy használata minden bizonnyal annak sem okoz majd komolyabb problémát, akinek még életében nem volt dolga okostelefonnal vagy tablettel. Ráadásul jó néhány funkció működéséről, használatáról kérhető rövid magyarázat, ami ebben a termékkategóriában egyelőre még ritkaságnak számít, és ami szintén a kényelmesebb kezelést segíti elő.


A főmenüről közvetlen kapu nyílik a böngészőre, a fájlkezelőre, a médialejátszóra, a digitális televíziózással  kapcsolatos szolgáltatásokra, az alkalmazásokra, és a beállítások is elérhetőek innen azonnal. Utóbbinál megtartották szerencsére az Androidnál már bevált felépítést, formátumot és tipográfiai elemeket, ennek köszönhetően minden villámgyorsan elérhető, a struktúra felépítése logikus, az egyes menüpontok, paraméterek ott vannak, ahol lenniük kell.

Vezérlőeszközök

A távirányítót nagy túlzással lehetne csak szépségdíjasnak nevezni, de ennél fontosabb, hogy fogása kényelmes, a szálcsiszolt mintájú műanyagfelületen pedig nem látszódnak meg a szennyeződések. A dedikált funkciógombok száma megfelelő, ennek köszönhetően minden fontosabb szolgáltatás elérhető innen közvetlenül. Egyedüli negatívumként a háttérvilágítás hiányát lehet csak felróni, ennyi azért igazán belefért volna.

Az eszköz képes együttműködni USB-n keresztül csatlakoztatott egérrel és billentyűzettel, ami az egyes netes alkalmazások használatánál aranyat ér. Csatlakoztatható hozzá külön megvásárolható, gravitációs szenzorral ellátott külső távvezérlő (AirMouse) is az USB porton keresztül. Ennek hiányában jó néhány alkalmazás (leginkább persze a játékok) futtatására egyszerűen nincs lehetőség. Ha minden kötél szakad, akkor a készülékházon található gombok segítségével is irányítható az eszköz, ám ez rém komplikált, kényelmetlen és körülményes megoldás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés