Hirdetés

Veletech 2014: helyszíni tudósítás

Szimulátorok

A SimHouse autói

Hirdetés

A Veletech nem elsősorban a játékokról szól, de ettől még néhány olyan cég is tiszteletét tette a rendezvényen, amely a szórakoztatásra helyezi a hangsúlyt. A SimHouse tavaly még Sim-Tech Racing néven járt a rendezvényen; 2014-ben is elhozta szimulátorait, amelyek idén is kiadós tömeget vonzottak. Fő termékük továbbra is az a teljesen saját fejlesztésű autószimulátor, amely egy PC-ből (Core i5 + GeForce GTX690), három Full HD ASUS monitorból, kormányból, sebességváltóból, ülésből és egy elektromosan vezérelt, hidraulikus motorral működő alvázból áll.

A koncepció tehát a tavalyi modellhez képest nem változott, csak a konfiguráción finomítottak cseppet. Mint azt a cég helyszínen tartózkodó munkatársai elárulták, ha minden jól megy, két-három hónapon belül kiskereskedelmi forgalomban is megvásárolható lesz a készülék. A motoros, tehát mozgó állvánnyal megtámogatott verzió ára körülbelül két-hárommillió forint körül alakul majd. Ez nyilván nem kevés, és az is igaz, hogy ennyi pénzért az ember már kap egy igazi autót is, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy azt egyszer törheti meg kétszázas tempónál, ezt meg annyiszor, amennyiszer akarja. A modellben rejlő potenciált jól mutatja, hogy már több autósiskola érdeklődik iránta, sőt konkrét megállapodás is született már néhány céggel. Tehát hamarosan talán a SimHouse szimulátorain is tanulhat vezetni a jónép.

A készülék egyébként meglepően reálisnak tűnik, ütközésnél szépen bólogat a sofőr, a nagyteljesítményű autókat pedig kifejezetten nehéz pályán tartani. A cég kiállított még egy másik modellt is, amely a három kijelző helyett egy Oculus Riftet használ. Itt a motoros alvázat egy stabil, egy helyben álló változattal váltották fel.

A Sim City vadászrepülője

Az autókon kívül a repülés szerelmesei is kiélhetik magukat a Veletechen, a Sim City jóvoltából ugyanis egy repülőgép-szimulátoron is kipróbálhatja bárki a tudását. Az Intel Core i5 CPU-val, GeForce GTX 670 grafikus vezérlővel és 8 GB memóriával, illetve három darab 40 hüvelykes Samsung F6500 LED háttérvilágítású Full HD LCD kijelzővel szerelt készüléket megvásárolni ugyan nem lehet, ám, aki gondolja, bármikor kibérelheti, illetve természetesen a vállalat Szimulátor Birodalomnak nevezett központjában ki is próbálhatja. A készülék különlegességét a botkormánnyal és rendes műszerekkel ellátott pilótafülke adja, illetve egy szenzor, amely a pilóta fejmozgását érzékeli, aminek megfelelően módosul a látható kép. A Sim City munkatársai elárulták, hogy bárki elég hamar belejöhet a repkedésbe, nagyjából tíz perc után még egy amatőr kezdő is vidáman lövöldözhet rakétával vagy gépágyúval.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés